dadelballetjes maken met cacao, nootjes en kokos

dadelballetjes maken met cacao, nootjes en kokos

Wil jij ook gezond snoepen en je dus niet schuldig voelen? Maak dan deze dadelballetjes met dadels, cacao, nootjes en geraspte kokos eens. Vroeger maakte ik deze dadelballetjes voor Jan Willem regelmatig als hij fanatiek aan het sporten was. Nu is hij tegenwoordig iets minder fanatiek aan het sporten en waren mijn dadelballetjes een beetje in de vergetelheid geraakt. Amaranthe vroeg ineens of ik ze weer een keertje wilde maken. Geen probleem, graag zelfs. Nu zeg ik er wel eerlijk bij dat mijn variant iets ongezonder is dan het eigenlijk zou kunnen. Ik gebruik namelijk een combinatie van nesquik en gewone cacaopoeder. Wil jij het helemaal gezond maken, laat dan de nesquik achterwege en gebruik alleen “echte” cacaopoeder.

recept dadelballetjes

dadelballtjes met cacao, nootjes en kokos

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Afrikaanse
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram dadels zonder pit
  • 1 eetlepel nesquik
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 75 gram hazelnoten of andere noten naar keuze
  • hand geraspte kokos

Instructies

  • Meng in een keukenmachine de dadels, met de nesquik, cacaopoeder, honing en hazelnoten tot een smeuïge maar wel stevige deegbal. Haal het mengsel uit de machine en kneed nog even kort door. (dit is wel een kleverig werkje) Maak 18 kleine balletjes van het dadelmengsel. Rol de balletjes door de geraspte kokos en bewaar ze in de koelkast.
  • TIP: je kan de dadelballetjes ook door gehakte nootjes of cacaopoeder rollen ipv kokos.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

In bovenstaande recept gebruik ik hazelnoten maar een mix van noten is ook erg lekker. Gebruik eigenlijk de noten die jij het lekkerste vindt om ook gewoon zo te eten. Durf dus een beetje te experimenteren, hierdoor krijgen je dadelballtjes ook iedere keer een andere smaak.

Gezond snoepen met dadelballetjes

recept om zelf dadelballetjes te maken met nootjes, cacao en kokos. Gezond snoepen dus

Snoepen zonder enorm schuldgevoel….dat is toch ideaal! Deze dadelballetjes met nootjes, cacao en kokos zijn behoorlijk vullend. Aan 1 balletje heb je ook echt genoeg.

recept om zelf dadelballetjes te maken met nootjes, cacao en kokos. Gezond snoepen dus

Whahaha kind weer helemaal blij. Deze dadelballetjes zijn ook super leuk om samen te maken. Het is zo super simpel! Het meeste werk doet namelijk je keukenmachine 😉 En de daarna mag je het leuke werk doen en dat is ronde balletjes vormen en door de kokos rollen.

TIP: Het is ook erg lekker om de balletjes door fijngehakte pistachenootjes te rollen ipv kokos. Vind je het niet erg om te zondigen, dan kan je ze ook overgieten met een laagje chocolade!

probeer ook eens onderstaande recpten

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/snelle-appeltaart-met-bladerdeeg/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/trifle-met-brownie-en-salted-caramel-maken/” target=_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/plaattaart-met-appel-peer-licor-43-en-amandelspijs/” target=_blank”]