Ben je op zoek naar een recept voor een hartige snack? Maak dan eens deze pittige kaasmuffins. Deze hartige muffins met kaas zijn echt super simpel om te maken en zo ontzettend lekker! Met dit basisrecept kan je heel simpel zelf verder variëren. Gebruik in plaats van extra belegen kaas bijvoorbeeld eens fetakaas, cheddar of een schimmelkaas. Nu zou ik zelf nooit een schimmelkaas gebruiken maar dit komt omdat ik dit echt zoooooo niet lekker vind. Ook erg lekker is om gebakken uien, fijngehakte zongedroogde tomaten en olijven toe te voegen. Ga dus vooral lekker zelf experimenteren!
Ook een lekkere hartige snack om te maken zijn mijn pittige gehaktballetjes met kaas of mijn hartige kwarkbroodjes.
recept pittige kaasmuffins
pittige kaasmuffins
Equipment
- cupcake blik
- cupcake papiertjes
Ingrediënten
- 125 millilter zonnebloemolie
- 200 milliliter melk
- 200 gram bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 3/4 theelepel zout
- 3/4 theelepel uienpoeder
- 3/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken meer als je van pittig houdt
- 150 gram extra belegen kaas grof geraspt
- flinke snuf zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met het bakpoeder. Leg de cupcake papiertjes in een cupcake bakblik.
- Klop de eieren schuimig met de knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken, peper, zout. Voeg al kloppend de olie toe en vervolgens de melk. Mix de bloem beetje bij beetje toe tot je een mooi egaal beslag hebt. Spatel vervolgens 3/4 van de kaas door het beslag.
- Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de kaasmuffins in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat de muffins iets afkoelen maar serveer ze wel warm.
- TIP: bestrooi vlak voor serveren eventueel met een klein beetje extra chilivlokken en fijngehakte verse bieslook.
Deze pittige kaasmuffins zijn het lekkerst als ze warm zijn. Je kunt de muffins overigens ook prima invriezen. Het beste kun je ze dan eerst laten ontdooien om vervolgens even op te warmen in de oven.
muffins gevuld met kaas en chili
Als het aan Beaudine ligt dan eet ze tegenwoordig met de lunch iedere dag deze kaasmuffins. De muffins zijn heerlijk luchtig qua structuur en stevig van smaak. Ook erg lekker is om de bovenkant van de muffins voor het bakken te bestrooien met geraspte cheddar.
Bestrooi de muffins met kaas vlak voor serveren met een beetje extra chilivlokken voor meer pit. Ik gebruik overigens meestal in plaats van chilivlokken pul biber. Dit is een Turkse variant en die heeft net even iets meer smaak.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.