300grampastaik gebruikte helft gewoon en helft volkoren
1groentebouillonblokje
1/2komkommerin stukjes gesneden (liefst zonder vruchtvlees)
3trostomatenin stukjes gesneden (liefst zonder vruchtvlees)
1avocadoin blokjes gesneden
1/2rode uigesnipperd
100gramfeta
flinke snufvers gemalen zwarte peper
snufjepul biberof chilivlokken
1eetlepelgedroogde Italiaanse kruiden
7blaadjesverse muntfijngehakt
2blikjestonijnuitgelekt en blikjes tonijn van ongeveer 160 gram ieder (ik gebruikte tonijn in water)
DRESSING/SAUS
3eetlepelsGriekse yoghurtflinke eetlepels
2eetlepelsmayonaise
flinkesnufvers gemalen zwarte peper
snufjezout
1theelepelgedroogde oregano
scheutje wateroptioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar met een groentebouillonblokje. Giet af en spoel de pasta met koud water. Besprenkel eventueel een beetje olijfolie eroverheen. (dit voorkomt plakken)
Maak ondertussen de saus/dressing: meng hiervoor alle ingrediënten. Vind je de saus te dik, dan kan je een klein beetje water toevoegen.
Meng alle ingrediënten inclusief de dressing/saus en klaar is kees!
TIP: wil je de salade een dag van te voren bereiden, voeg dan niet de avocado toe. De avocado wordt dan anders bruin. Voeg die pas vlak voor serveren toe.