pasta met garnalen

pasta met garnalen
Direct naar recept
avondeten
Italiaans
Deze tijd ben jij bezig: 10 minuten
Totale bak/stoof tijd: 30 minuten

Deze pasta met garnalen in romige tomatensaus staat binnen 25 minuten op tafel. De garnalen krijgen pit van de cajunkruiden en de saus maak je simpel met tomatenpuree, cherrytomaatjes en kookroom.

Bij ons thuis is dit echt een favoriet doordeweeks recept. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en hier vechten we altijd om het laatste restje saus, want die is echt zó lekker! Serveer met een glaasje wijn en je hebt ook in het weekend een topmaaltijd. 😁

👉 Dit lees je vandaag bij ons:

  • Hoe wij dit romige garnalen pasta recept maken
  • Antwoorden op veelgestelde vragen
  • Wat wij er graag bij serveren
  • Nog meer lekkere pasta inspiratie
pasta garnalen - romige tomatensaus met cajunkruiden en garnalen op rond bord

Hoe maak je dit romige garnalen pasta recept

Dit gerecht draait natuurlijk om de saus. Je bakt eerst kort de garnalen met cajunkruiden, en daarna maak je in dezelfde pan een saus van kookroom, tomaatjes, tomatenpuree en citroensap. Ik gebruik meestal rigatoni of penne maar iedere andere pasta werkt ook prima.

Wat deze pasta net even anders maakt dan de standaard garnalenpasta? De combinatie van kruidige cajun en romige saus met tomaat geeft het een heerlijke uitgesproken smaak.

👉 Cajun en pasta vinden wij sowieso een lekkere combinatie, probeer bijvoorbeeld ook een eens onze pasta in tomatensaus met cajunkruiden.

pasta met garnalen recept - in romige tomatensaus geserveerd met kaas en peterselie op rond bord

Pasta met garnalen in romige tomatensaus

Snelle, romige pasta met garnalen en cajunkruiden. Boordevol smaak en binnen 25 minuten op tafel, ideaal voor een doordeweekse avond.
Vind jij dit recept lekker?
Deel via WhatsApp
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 300 gram pasta
  • 450 gram gepelde roze garnalen rauw ik gebruik die uit de diepvries
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1/2 citroen sap nodig
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 7 gram verse peterslie fijngehakt
  • 100 gram geraspte Tex Mex kaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 milliliter kookroom
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Ontdooi de garnalen en dep ze droog. Meng ze met de cajunkruiden.
  • Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de garnalen 5-6 minuten tot ze roze zijn. Haal ze dan uit de pan.
  • Verhit eventueel opnieuw een beetje olijfolie. Bak de tomaat met de uien, knoflook en paprika voor ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 30 sec. mee.
  • Voeg de kookroom toe en roer goed door elkaar. Laat de saus eventjes 1-2 minuten pruttelen tot de saus iets indikt. Breng op smaak met citroensap en eventueel extra peper, zout of cajunkruiden.
  • Voeg de garnalen toe. Zet het vuur nu heel laag, zodat de saus warm blijft.
  • Wanneer je de saus maakt, kook dan ook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het bouillonblokje.
  • Giet de pasta af en bewaar eventueel een beetje kookvocht. Schep de pasta door de garnalen-roomsaus en voeg eventueel wat kookvocht toe als je de saus te dik vindt.
  • Serveer de pasta met de geraspte Tex Mex kaas en peterselie. Eet smakelijk! 😋
  • Tip van Marie Louise: geen fan van kaas? Zonder kaas is de pasta ook erg lekker.

Notities

Wil je deze pasta lactosevrij maken? Gebruik dan een plantaardige kookroom. 
👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!

Voedingswaarden

Serving: 1 persoon | calorieën: 632 kcal | koolhydraten: 40.6 g | eiwit: 35.2 g | vet: 33.7 g | w.v verzadigd vet: 9.5 g | zout: 1.9 g | vezels: 4.3 g | suiker: 6.2 g
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
cajunkruiden, pasta met garnalen, romige pastasaus, snelle avondmaaltijd
pasta met garnalen
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Veelgestelde vragen over pasta met garnalen

Kan je de garnalen vervangen?

Ja, je kan de garnalen prima vervangen als je deze niet lust. Vervang bijvoorbeeld voor stukjes kip, zalm of vegetarische kipstukjes.

Is deze pasta pittig?

Een beetje, maar dit hangt af van welke cajunkruiden je gebruikt. Sommige zijn pittiger dan andere. Proef dus eerst een beetje en beslis dan hoeveel cajunkruiden je wilt toevoegen. Zo kun je het goed afstemmen of wie er mee-eten, ook kindvriendelijk dus.

Kan je deze pastasaus van te voren klaarmaken?

Ja dat kan, de garnalen kunnen dan alleen wel iets taaier worden en de saus kan wat gaan indikken. Gelukkig kan je dat prima oplossen door een beetje kookvocht van de pasta toe te voegen.

pasta met garnalen recept - marie louise serveert romige pasta met tomatensaus en cajungarnalen op rond bord

Wat eet je erbij?

Wij eten er graag een makkelijke rucola salade bij, op smaak gebracht olijfolie, citroensap en zwarte peper. Wil je iets meer uitpakken? Maak dan onze salade Caprese met pesto en tomaat. Uiteraard mag stokbrood er ook niet bij ontbreken om die heerlijke saus met op te vegen. Je vaatwasser heeft dan weinig werk meer. 😜

Ook lekker erbij: gegrilde groenten zoals courgette, paprika en/of aubergine. Breng de groenten op smaak met olijfolie, peper, zout en eventueel oregano. Rooster ze voor 15-20 minuten op 180 graden.

Nog meer lekkere pastarecepten

Ben je gek op kruidige pasta’s die net even anders zijn dan de standaard pasta in tomatensaus? Dan hebben we nog een paar heerlijke recepten voor je:

pasta met garnalen recept - romige tomatensaus met cajunkruiden, geserveerd met kaas en peterselie op rond bord

Ik hoop dat jij net zo gaat smullen van deze pasta met garnalen in roomsaus als wij thuis doen. Hier gaan de borden in ieder geval tot op het laatste beetje op!