450gramgepelde roze garnalen rauwik gebruik die uit de diepvries
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
1/2citroensap nodig
250gramcherrytomatengehalveerd
1paprikain blokjes gesneden
70gramtomatenpuree
2eetlepelscajunkruiden
7gramverse petersliefijngehakt
100gramgeraspte Tex Mex kaas
1groentebouillonblokje
250milliliterkookroom
peper naar smaak
zout naar smaak
2eetlepelsolijfolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Ontdooi de garnalen en dep ze droog. Meng ze met de cajunkruiden.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de garnalen 5-6 minuten tot ze roze zijn. Haal ze dan uit de pan.
Verhit eventueel opnieuw een beetje olijfolie. Bak de tomaat met de uien, knoflook en paprika voor ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 30 sec. mee.
Voeg de kookroom toe en roer goed door elkaar. Laat de saus eventjes 1-2 minuten pruttelen tot de saus iets indikt. Breng op smaak met citroensap en eventueel extra peper, zout of cajunkruiden.
Voeg de garnalen toe. Zet het vuur nu heel laag, zodat de saus warm blijft.
Wanneer je de saus maakt, kook dan ook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het bouillonblokje.
Giet de pasta af en bewaar eventueel een beetje kookvocht. Schep de pasta door de garnalen-roomsaus en voeg eventueel wat kookvocht toe als je de saus te dik vindt.
Serveer de pasta met de geraspte Tex Mex kaas en peterselie. Eet smakelijk! 😋
Tip van Marie Louise: geen fan van kaas? Zonder kaas is de pasta ook erg lekker.
Notities
Wil je deze pasta lactosevrij maken? Gebruik dan een plantaardige kookroom. 👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!