Deze ovenschotel met prei, paprika, pittig gehakt en aardappelpuree is eigenlijk een soort pizza maar dan in een andere vorm. Je snapt denk ik wel wat ik bedoel als je hem geproefd hebt. Er is trouwens één voordeel aan het najaar en dat is dat je dus lekker vaak een ovenschotel kan maken. Ondanks dat dit echt een winterse ovenschotel is, krijg je wel een vakantiegevoel van dit gerecht. Dat komt door de gedroogde oregano die ik eroverheen gestrooid heb. Over vakantie gesproken….over 2 weken gaan Jan Willem en ik samen een weekendje naar Lissabon. Een heel weekend met ontspanning en lekker eten! Daar heb ik toch zoveel zin in. Mocht je nog leuke adresjes weten om in Lissabon te eten, dan houden wij ons aanbevolen.
Recept ovenschotel met prei, paprika en pittig gehakt
ovenschotel met prei, paprika en pittig gehakt
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 1 prei gewassen en fijngesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 rode peper fijngesneden
- 200 gram tomaten passata
- 1/2 theelepel chilipoeder optioneel
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- 1,5 theelepel kerrie masala
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 75 gram geraspte extra belegen kaas
- 1/2 eetlepel suiker
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
aardappelpuree
- 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
- 100-150 milliliter Melk
- 30 gram roomboter
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Kook de aardappels gaar en giet de aardappels af. Stamp met 100 tot 150 milliliter melk, 30 gr roomboter, een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, snuf zout en een 1/2 tl nootmuskaat tot een smeuïge puree. (begin eerst met 100 ml melk…meer toevoegen kan altijd nog)
- Als de aardappels koken maak je ondertussen alvast het pittige groenten-gehakt mengsel klaar. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit hierin de uien met de rode peper, knoflook, rode paprika, 1,5 tl komijnpoeder, 1,5 tl kerrie masala, 2 tl paprikapoeder en 1/2 tl chilipoeder tot de uien zacht worden. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin. Voeg dan de prei en 200 gram tomaten passata toe en bak dit 5-7 minuten zonder deksel.
- Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter en leg op de bodem het pittige groenten-gehakt mengsel. Daarop de laag aardappelpuree en daaroverheen de geraspte kaas. Bestrooi met een klein beetje paprikapoeder, peper en gedroogde oregano. Bak de ovenschotel in 10 minuten goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer