bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 rol
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 250 gram half om half gehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels sweet chilisaus
- handje verse peterselie fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels sambal badjak
- 1 jalapeno fijngesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eidooier
- 1 eetlepel melk
- 30 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en jalapeno. Voeg het gehakt toe samen met 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder en 2 tl sambal badjak. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan 1 el tomatenpuree en 2 el sweet chilisaus toe en bak dit kort mee. Roer er vervolgens een handje fijngehakte peterselie door.
- Leg de rol bladerdeeg op een bakplaat. Leg het gehaktmengsel erop, daarop de kaas en rol vervolgens op. Kluts het eigeel met 1 el melk en smeer de bladerdeegrol hiermee in. Bak de gevulde bladerdeegrol in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer