bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas

KokenKoken
bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas
Deel met je vrienden:

bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas

3.88 van 8 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 rol

Ingrediรซnten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 gram half om half gehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 jalapeno fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 30 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en jalapeno. Voeg het gehakt toe samen met 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder en 2 tl sambal badjak. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan 1 el tomatenpuree en 2 el sweet chilisaus toe en bak dit kort mee. Roer er vervolgens een handje fijngehakte peterselie door.
  • Leg de rol bladerdeeg op een bakplaat. Leg het gehaktmengsel erop, daarop de kaas en rol vervolgens op. Kluts het eigeel met 1 el melk en smeer de bladerdeegrol hiermee in. Bak de gevulde bladerdeegrol in 20-25 minuten gaar en goudbruin.