bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas

bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas
bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas

bladerdeeg gevuld met pittig gehakt en kaas

3.81 van 26 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 rol

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 gram half om half gehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 jalapeno fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 30 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en jalapeno. Voeg het gehakt toe samen met 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder en 2 tl sambal badjak. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan 1 el tomatenpuree en 2 el sweet chilisaus toe en bak dit kort mee. Roer er vervolgens een handje fijngehakte peterselie door.
  • Leg de rol bladerdeeg op een bakplaat. Leg het gehaktmengsel erop, daarop de kaas en rol vervolgens op. Kluts het eigeel met 1 el melk en smeer de bladerdeegrol hiermee in. Bak de gevulde bladerdeegrol in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer