Noedels met kruidig gehakt in oestersaus

Noedels met kruidig gehakt in oestersaus

Noedels met kruidig gehakt in oestersaus. Deze heerlijke avondmaaltijd is gezond, snel en simpel te bereiden. Dus geen stress tijdens de drukke avondspits in het gezin.

noedels met kruidig gehakt in oestersaus

Kruidig gehakt in oestersaus

Als je ons vaak volgt dat kan het je niet ontgaan zijn dat wij momenteel in een “oestersaus” fase zitten. Het voordeel van oestersaus is dat het je gerechten meteen ontzettend veel smaak geeft.

Voor dit recept bak ik eerst het gehakt met heerlijke specerijen als gerookte paprikapoeder, kurkuma, laospoeder, koriander en voor wat pit voeg ik nog sambal toe. Uiteraard fruit ik ook een uitje en knoflook mee. Behalve specerijen, ui en knoflook voeg ik voor een tropisch tintje ook nog geraspte kokos toe.

Voor een frisse touch gebruik ik het sap en rasp van een 1/2 limoen. Wanneer het gehakt gaar en krokant gebakken is voeg ik de oestersaus toe die ik nog even kort mee laat pruttelen.

Andere lekkere recepten met oestersaus zijn: kip in kruidige oestersaus, andijviestamppot met spekjes gebakken in ketjap en oestersaus of maak eens de Thaise kipspiesjes.

Welke noedels gebruiken

Wat betreft de noedels, je hebt tegenwoordig in de supermarkt een overvloed aan keuzes. Of je nu kiest voor gladde rijstnoedels, dikke tarwenoedels, udon noedels, eiernoedels of zelfs mie…..het resultaat zal allemaal gewoon lekker zijn.

Het draait allemaal om wat je in huis hebt en/of waar je zin in hebt. Geen gedoe, geen ingewikkelde stappen, gewoon pure smaak in elke hap.

Recept noedels met kruidig gehakt in oestersaus

noedels met kruidig gehakt in oestersaus

Noedels met kruidig gehakt in oestersaus

Wil je snel én gezond eten? Maak dan eens deze noedels met kruidig gehakt in oestersaus klaar.
5 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: kruidig gehakt, kruidige oestersaus, noedels, oestersaus, roerbakgroenten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt rund of half om half gebruiken
  • 1 zak roerbakgroenten soort naar eigen wens
  • 250 gram noedels soort naar keuze (meestal is 1 verpakking noedels goed voor 4 personen)
  • 2 stengels bosui fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1/2 limoen rasp en sap nodig
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel laospoeder
  • 4 eetlepels oestersaus
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • seroendeng

Instructies

  • Kook de noedels gaar zoals beschreven op de verpakking. Spoel de noedels na met koud water en drizzle eventueel met een beetje zonnebloemolie.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan of koekenpan en fruit de uien met de knoflook en sambal. 
  • Voeg het gehakt toe samen met alle specerijen, peper, zout, limoenrasp, kokosrasp en bak het gehakt goudbruin en krokant. 
  • Voeg de oestersaus en limoensap toe en bak kort mee. Voeg dan de roerbakgroenten en bak tevens kort mee. Je wilt dat de groenten nog lekker knapperig blijven.
  • Meng dan de gekookte noedels erdoorheen. Bestrooi met de bosui, seroendeng en serveer eventueel met een gebakken ei. Eet smakelijk!
  • TIP: wij vinden het erg lekker om nog sesamzaadjes erop te serveren. Ik gebruik vaak zowel gewone als zwarte sesamzaadjes. Zwarte sesamzaadjes kan je vaak vinden in de supermarkt bij de Aziatische producten.
  • TIP: de noedels zijn ook erg lekker met kroepoek en komkommer in zuur erbij.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Noedels met kruidig gehakt in oestersaus

noedels met kruidig gehakt in oesteraus

Kies voor gemak zonder concessies te doen aan smaak met deze heerlijke noedels met kruidig gehakt in oestersaus en roerbakgroenten. Dit gerecht zal je hopelijk overtuigen dat lekker eten binnen handbereik ligt, zelfs op de drukste (werk)dagen. Voedzaam, snel en verrukkelijk – dit gerecht heeft het allemaal.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken