250gramnoedelssoort naar keuze (meestal is 1 verpakking noedels goed voor 4 personen)
2stengels bosuifijngesneden
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
1/2limoenrasp en sap nodig
2theelepelssambal oelek
2eetlepelsgeraspte kokos
1theelepelkurkuma
1theelepelgerookte paprikapoeder
1theelepelkorianderpoeder
1theelepellaospoeder
4eetlepelsoestersaus
flinke snufversgemalen zwarte peper en zout
seroendeng
Instructions
Kook de noedels gaar zoals beschreven op de verpakking. Spoel de noedels na met koud water en drizzle eventueel met een beetje zonnebloemolie.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of koekenpan en fruit de uien met de knoflook en sambal.
Voeg het gehakt toe samen met alle specerijen, peper, zout, limoenrasp, kokosrasp en bak het gehakt goudbruin en krokant.
Voeg de oestersaus en limoensap toe en bak kort mee. Voeg dan de roerbakgroenten en bak tevens kort mee. Je wilt dat de groenten nog lekker knapperig blijven.
Meng dan de gekookte noedels erdoorheen. Bestrooi met de bosui, seroendeng en serveer eventueel met een gebakken ei. Eet smakelijk!
TIP: wij vinden het erg lekker om nog sesamzaadjes erop te serveren. Ik gebruik vaak zowel gewone als zwarte sesamzaadjes. Zwarte sesamzaadjes kan je vaak vinden in de supermarkt bij de Aziatische producten.
TIP: de noedels zijn ook erg lekker met kroepoek en komkommer in zuur erbij.