Deze Mexicaanse lasagne met gehakt en bonen is een samensmelting van twee heerlijke keukens. Namelijk de Italiaanse keuken (de lasagne) en de Mexicaanse keuken (de kruidige gehaktvulling).
Het is een super simpele en vooral heerlijke lasagne om te maken. De vulling met gehakt, bonen, mais en paprika is kruidig en beetje pittig. Precies waar wij van houden! Normaal gesproken gebruik ik eigen kruidenmixen. Echter vanwege de hectiek thuis met Beaudine, heb ik ditmaal gewoon een zakje kant en klare taco kruiden van Santa Maria gebruikt.
Bij de Mexicaanse lasagne met gehakt maakte ik weer de heerlijke dip die ik ook altijd maak bij mijn Mexicaanse Burrito’s. Voor die dip mag je ons echt wakker maken! Regelmatig staat deze dip ook in het weekend op tafel voor bij tortillachips. Wil je dit gezonder? Dip dan stukjes komkommer, paprika, wortel of andere groenten erin.
recept Mexicaanse lasagne
Mexicaanse lasagne met gehakt
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 zakje tacokruiden ik gebruikte die van Santa Maria
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes blikje van 400 gram
- 100 gram mais
- 1 blikje kidneybonen blikje van 400 gram
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 pak verse lasagne bladen pak van 250 gram
- 100 milliliter ketchup
- 1 jalapeno in dunne plakjes gesneden
- 200 gram ricotta
- 125 gram zure room
- 1 ei
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 bol mozzarella
- 100 gram cheddar geraspt
- 100 gram belegen kaas geraspt
- 1 theelepel suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de uien met de knoflook, blokjes paprika, peper, zout en sambal oelek. Voeg het gehakt toe met de taco kruiden en rul het gehakt goudbruin. Voeg de tomatenblokjes, suiker, ketchup,mais en kidneybonen (uitgelekt) toe en laat 15 minuten zonder deksel pruttelen.
- Maak ondertussen de ricotta saus: Meng hiervoor de ricotta, zure room, gedroogde peterselie, komijnpoeder, peper, zout, ei, uienpoeder en knoflookpoeder.
- Leg een laagje saus in een ovenschaal, daarop een beetje ricotta mengsel, beetje geraspte kaas en dan de lasagne bladen. Bouw dit op en zorg dat je afsluit met de saus. Bestrooi dit tenslotte met geraspte kaas, gescheurde mozzarella en leg hier (optioneel) wat plakjes jalapeño op. Bak de Mexicaanse lasagne in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer met een frisse salade en tortillachips. Ook lekker met plakjes avocado.
TIP: normaal gesproken gebruik ik bijna altijd half om half gehakt maar voor dit recept is rundergehakt wel echt lekkerder. Ook erg lekker is om in plaats van gehakt kleine stukjes kipfilet te gebruiken.
Tex Mex lasagne
Ik krijg zelf meteen weer trek als ik deze foto zie. Helaas is alleen Jan Willem niet zo’n fan van lasagne. Hij vind de vulling van de lasagne gelukkig wel heerlijk maar hij vindt lasagne altijd teveel deeg. Ik ga de volgende keer met precies dezelfde gehaktvulling een Mexicaanse taart maken. In plaats van lasagne bladen, gebruik ik dan wraps. Ik ben benieuwd wat hij er dan van gaat vinden.
Ik wil zelf altijd iets “fris” bij dit soort gerechten eten. Daarom maakte ik een simpele salade erbij. Daarvoor gebruikte ik een zak gemengde sla die ik op smaak bracht met olijfolie, peper, zout, chilivlokken en citroensap. Echt heel simpel maar o zo lekker.
Tadaaaaa de Mexicaanse dipsaus! Dit is echt zo ontzettend lekker. Je moet alleen wel oppassen, hij is namelijk super verslavend.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.