Wil je eens een andere soort hotdog eten? Maak dan deze Mexicaanse hotdogs met frisse salsa en uiteraard een pittige sriracha mayo 😉
Mexicaanse hotdogs
Deze hotdogs maak ik al sinds jaar en dag maar iedere keer vergeet ik foto’s te maken van het recept. Toen Jan Willem pasgeleden de Nomadiq bbq mocht testen voor zijn blog B4men leek het mij een goed idee dat hij deze Mexicaanse hotdogs zou maken.
Ze zijn namelijk behoorlijk mannelijk….whahaha echt waar….en super simpel te maken. Echt een kind kan de was doen! Het meeste werk is nog wel de salsa maken. Dat vraagt wel iets snijwerk namelijk 😉 Het hele gerecht van A tot Z staat met 20 minuutjes op tafel. Makkelijk toch!
recept Mexicaanse hotdogs met frisse salsa
Mexicaanse hotdogs met frisse salsa
Ingrediënten
- 4 braadworsten ik gebruikte varkensworsten
- 8 plakjes ontbijtspek langwerpige plakjes gebruiken
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snuf chilivlokken of pul biber
Mexicaanse salsa
- 1 avocado in stukjes gesneden
- handje verse koriander grof gehakt
- 1 jalapeno fijngehakt zonder zaadjes
- 1/2 rode ui heel fijn gesnipperd
- 1/2 limoen sap nodig
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 trostomaten in stukjes gesneden
- scheutje extra vierge olijfolie
Overige benodigdheden
- 4 pistoletjes
- 8 plakjes cheddar kaas
- tortillachips
Instructies
- Wikkel de braadworsten in met ieder 2 plakjes ontbijtspek. Bestrooi alle kanten met peper en chilivlokken. Grill de worsten in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin op de bbq. (je kan ze ook bakken in de pan) Vergeet de worsten niet te draaien, anders is je spek zwart en je worst niet gaar.
Maak ondertussen de salsa:
- Meng alle ingrediënten voor de Mexicaanse salsa en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de broodjes schuin aan de bovenkant in en haal het kapje eraf. Druk het binnenste van het brood iets naar de zijkanten in. Leg per pistolet 2 plakjes cheddar erin. Leg de Mexicaanse hotdog erin en beleg met de Mexicaanse salsa. Serveer eventueel met tortillachips. Eet smakelijk!
TIP: Jan Willem maakte de Mexicaanse worsten ditmaal op de bbq maar je kan ze ook gewoon in een koekenpan of Airfryer bereiden.
Mexicaanse hotdogs met Mexicaanse salsa
Als je deze foto ziet, dan krijg je toch meteen honger 😉 Door de spek te kruiden met flink wat zwarte peper en chilivlokken of pul biber, krijgt het gerecht meteen een lekkere pit. En pit…..daar houden wij van!
De salsa is trouwens ook super lekker op een hamburger over als dip bij de tortillachips. De sriracha mayonaise mag natuurlijk ook niet ontbreken.
Jan Willem is achter de bbq helemaal in zijn element. Super leuk om zo samen te kunnen koken/barbecueën.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.
Lekker.
Jaaa dit moeten we snel weer maken 🙂