
Mexicaanse hotdogs met frisse salsa
Afdrukken Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 hotdogs
Ingrediënten
- 4 braadworsten ik gebruikte varkensworsten
- 8 plakjes ontbijtspek langwerpige plakjes gebruiken
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snuf chilivlokken of pul biber
Mexicaanse salsa
- 1 avocado in stukjes gesneden
- handje verse koriander grof gehakt
- 1 jalapeno fijngehakt zonder zaadjes
- 1/2 rode ui heel fijn gesnipperd
- 1/2 limoen sap nodig
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 trostomaten in stukjes gesneden
- scheutje extra vierge olijfolie
Overige benodigdheden
- 4 pistoletjes
- 8 plakjes cheddar kaas
- tortillachips
Instructies
- Wikkel de braadworsten in met ieder 2 plakjes ontbijtspek. Bestrooi alle kanten met peper en chilivlokken. Grill de worsten in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin op de bbq. (je kan ze ook bakken in de pan) Vergeet de worsten niet te draaien, anders is je spek zwart en je worst niet gaar.
- Maak ondertussen de salsa: heel simpel alle ingrediënten voor de Mexicaanse salsa mengen en goed op smaak brengen met peper en zout.
- Snijd de broodjes schuin aan de bovenkant in en haal het kapje eraf. Druk het binnenste van het brood iets naar de zijkanten in. Leg per pistolet 2 plakjes cheddar erin. Leg de Mexicaanse hotdog erin en beleg met de Mexicaanse salsa. Serveer eventueel met tortillachips.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer