Marmercake met Griekse yoghurt. Deze cake is ideaal wanneer je iets lekkers bij de koffie/thee wilt serveren.
Voor dit recept hoef je gelukkig ook geen enorme ster in bakken te zijn.
Als mij het lukt om deze cake te bakken, dan lukt het jou ook!
Griekse yoghurt
Meestal worden er in cake recepten roomboter, suiker en eieren gebruikt. Voor deze marmer cake gebruik ik zonnebloemolie en Griekse yoghurt in plaats van roomboter. Hierdoor krijgt je cake een heerlijke frisse en smeuïge smaak.
Denk nu overigens niet dat je cake meteen een stuk gezonder is. Ik gebruik zelf namelijk toch echt graag volvette Griekse yoghurt en olie is natuurlijk ook niet bepaald caloriearm te noemen.
Daarbij gebruik ik ook gewoon suiker….dus tja!
Andere lekkere baksels met Griekse yoghurt zijn: een appelcake of maak eens de sinaasappelcake
Cacaopoeder
Een marmercake bestaat natuurlijk uit vanillebeslag en chocoladebeslag. De helft van het beslag meng je dan ook met cacaopoeder. Gebruik het liefst wel echte cacaopoeder en geen gezoete variant zoals Nesquik.
Wanneer je namelijk Nesquik gebruikt dan zal je chocoladesmaak echt wegvallen. Ben je nu een enorme zoetekauw dan zou ik eerder aanraden om iets meer gewone suiker toe te voegen in het beslag.
Recept marmercake met Griekse yoghurt
Marmercake met Griekse yoghurt
Equipment
- 1 cakeblik ongeveer 25 centimeter
Ingrediënten
- 225 gram Griekse yoghurt
- 175 gram suiker
- 250 gram bloem
- 3 eieren
- 125 milliliter zonnebloemolie
- flinke snuf zout
- 1/2 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 gram cacaopoeder
- 75 gram chocolade grof gehakt, smaak naar keuze
- mokkaboontjes optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190C. Vet een cakevorm in met een beetje roomboter en bestrooi met bloem.
- Klop in een grote kom de eieren met de suiker en vanillesuiker licht en schuimig. Voeg de Griekse yoghurt en olie toe en klop kort door.
- Voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en spatel kort door elkaar.(alles moet net aan gemixt zijn)
- Schep de helft van het beslag in een andere kom en spatel daar de cacaopoeder doorheen.
- Schep een deel van het vanillebeslag en een deel van het chocoladebeslag in de cakevorm en wissel de twee kleuren af. Meng de twee kleuren beslag met een mes of sateprikker door elkaar en bestrooi over de bovenkant de grof gehakte chocolade stukjes en eventueel mokkaboontjes.
- Bak de cake 20 minuten op 190 graden. Verlaag dan de oven naar 170 graden en bak nog eens 15-20 minuten. Laat de cake op een rooster iets afkoelen.
- Eet smakelijk!
Marmercake met Griekse yoghurt
Verwen jezelf extra door een toef slagroom en verse frambozen bij de cake te serveren….smullen!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken