Macaroni ovenschotel met gehakt, kruidige tomatensaus en kaas. Een heerlijke avondmaaltijd waar het hele gezin van gaat smullen.
Eigenlijk is het best erg dat na een jaar bloggen mijn ovenschotel met gehakt, kruidige tomatensaus en kaas nog niet eerder op de blog is verschenen. Daar moest dus snel verandering in komen! Zeker omdat ik deze ovenschotel zeer regelmatig maak. Zoals jullie van mij gewend zijn is deze tomatensaus lekker kruidig en is het waarschijnlijk alles behalve Italiaans te noemen. Het lekkerste vind ik persoonlijk als de saus de tijd krijgt om langzaam te pruttelen en minimaal een uur op kan staan (hoe langer hoe lekkerder) maar ik kan me voorstellen dat je daar niet altijd de tijd voor hebt. Je kan dus ook gerust deze ovenschotel met 30 minuten op tafel zetten.
Eet jij net zoals ons ook graag macaroni gerechten? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: macaroni met verse worst in tomatensaus, macaroni met gehakt in ketjap of maak eens de macaroni met gehakt en tomatenpuree klaar.
recept macaroni ovenschotel met gehakt
macaroni ovenschotel met gehakt, kruidige tomatensaus en kaas
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 375 gram macaroni
- 500 gram half om half gehakt
- 1 rode paprika fijngesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 rode uien fijngesneden
- 1,5 eetlepel tomatenpuree
- 200 gram champignons grof gesneden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 eetlepel suiker optioneel
- 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes
- 75-100 gram geraspte kaas naar keuze
- 1/2 bol mozzarella
- handje verse basilicum
- scheut(je) rode wijn
- olie
- 1 trostomaat in dunne plakjes gesneden
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de rode peper, knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder, gedroogde Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Voeg de fijngesneden paprika en champignons toe en bak dit kort mee. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin is. Voeg dan de sambal en tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes toe met een scheut(je) rode wijn en 1 el suiker (optioneel). Leg de deksel op de pan en laat het geheel pruttelen. Breng in een andere pan ondertussen water aan de kook en kook de macaroni gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verwarm de oven voor op hetelucht 200 graden.
- Vet een ovenschaal in. Giet de macaroni af, besprenkel met olijfolie extra vierge en meng de macaroni door de saus. Scheur een handje verse basilicum door de macaroni en schep de macaroni in de ovenschaal. Leg er de plakjes tomaat op, bestrooi met geraspte kaas en scheur de mozzarella eroverheen. Breng eventueel nog extra op smaak met vers gemalen zwarte peper en een snuf pul biber/chilipoeder. Bak de macaroni ovenschotel in 10 minuten goudbruin.
macaroni ovenschotel met gehakt
Macaroni ovenschotel met gehakt in kruidige tomatensaus en lekker veel kaas. Ik maakte er mijn zelfgemaakte focaccia met rozemarijn en Parmezaans bij. Smullen maar!
Super lekker met nog meer extra kaas eroverheen. Ik heb tegenwoordig standaard een zakje geraspte Grana Padano in de koelkast staan.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.