Ik heb nog nooit zoveel cake gemaakt als de afgelopen weken. Jan Willem had heel veel blauwe bessen gehaald voor in zijn shakes s’ochtends en ik vond dat ik daar heus wel wat van mocht gebruiken. Deze luchtige cake met blauwe bessen kan eigenlijk niet mislukken. Ik heb voorheen echt heel wat gevloekt als mijn cake te droog of te klef bleef. Sinds ik mijn cake niet meer met roomboter maak maar met olie is er nog nooit eentje mislukt. Je mist de smaak van roomboter helemaal niet maar dit komt misschien ook doordat ik de cakevorm wel invet met roomboter…en dan ben ik zeker niet zuinig met de roomboter 😉
TIP: dit recept is goed voor 1 groot cakeblik of 2 normale cake blikken
recept luchtige cake met blauwe bessen
cake met blauwe bessen en citroen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 125 milliliter Melk
- 200 gram bloem + extra
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 stuks citroen
- 200 gram blauwe bessen
- 50 gram poedersuiker
Instructies
- Vet een cakevorm in en bestrooi met een beetje bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake makkelijker uit de vorm komt. Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Mix de roomboter met de suiker. Spatel 1 voor 1 de eieren erdoorheen. Meng dan de melk, sap van 1 citroen en rasp van 1 citroen door het beslag. Meng in een andere mengkom de bloem, bakpoeder en zout. Spatel dit in 2 etappes door het beslag.
- Meng in een schaaltje de blauwe bessen met een halve eetlepel bloem. Spatel deze voor 3/4 door het beslag. Stort het beslag in de cakevorm en verdeel de overige blauwe bessen eroverheen. Bak de cake in 50-60 minuten gaar en goudbruin. (prik na 50 min. met een satéstokje erin….komt deze schoon eruit, dan is je cake klaar)
- Ondertussen dat de cake in de oven staat, maak je het glazuur klaar. Meng hiervoor het sap van 1 citroen met 50 gram poedersuiker. Als de cake uit de oven komt, prik dan met een grote satéprikker gaatjes in de cake. Giet het glazuur eroverheen en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
Deze recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/bananenbrood-noten-en-chocolade/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/appelkoeken-heerlijk-koffie-thee/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/citroentaart-frisse-mascarpone-en-bramen/” target=”_blank”]