kruidige kerrie aardappelsalade

kruidige kerrie aardappelsalade

kruidige kerrie aardappelsalade

4.34 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 grote schaal

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 stuk (ongeveer 160gram) gerookte kipfilet in stukjes gesneden
  • 3 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 flinke eetlepels Zaanse mayonaise
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 stengels bosui fijngehakt
  • handje verse bieslook fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 flinke theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel kurkuma

Instructies

  • Kook de aardappelen beetgaar (duurt ongeveer 7-10 minuten), giet ze af en spoel na met koud water. Kook ondertussen ook de eieren, deze moeten hard zijn. Voor de kerriesaus: meng de crème fraîche met 2 flinke eetlepels Zaanse mayonaise (andere mayo mag ook), rode peper, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, zout, gedroogde peterselie, kerriepoeder en kurkuma.
  • Dep met een keukenrol de aardappelen iets droog en leg de aardappelen in een grote kom of schaal. Snijd de eieren in stukjes. Meng de aardappelen met de gerookte kip, de kerriesaus, verse bieslook, bosui en de stukjes ei. Breng eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Serveer de aardappelsalade lauwwarm of zet de aardappelsalade afgedekt in de koelkast voor een koude aardappelsalade.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer