Deze aardappelsalade met gerookte kip, spek en ei is niet alleen lekker om in de zomer te eten. Ook tijdens de (gure) winter kan je met een gerust hart deze salade klaarmaken. Wij aten deze salade s’avonds met geroosterd brood en extra veel roomboter. Echter als lunch is het ook zeker geen straf en makkelijk een dag van te voren te bereiden. Ik persoonlijk vind een aardappelsalade het lekkerst om koud te eten. Deze salade is echter ook erg lekker om lauwwarm te serveren. Zeker met de uitgebakken ontbijtspek.
recept aardappelsalade met gerookte kip

Ingrediënten
- 750 gram iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
- 1 bekertje (125gram) crème fraîche
- 2 eetlepels Zaanse mayonaise
- 1 kleine rode ui fijn gesnipperd
- 1/2 bosje verse peterselie fijn gehakt
- 1/3 bosje verse bieslook fijn gehakt
- 100 gram plakjes gerookte ontbijtspek in stukjes gesneden
- 3 eieren hardgekookt
- 1 gerookte kip in stukjes gesneden
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- snuf chilivlokken
- snuf peper en zout
Instructies
- Kook de aardappelen gaar en spoel deze af met koud water. Meng de crème fraîche met 2 el Zaanse mayo en breng op smaak met een snuf peper, zout, chilivlokken en 1/3 tl knoflookpoeder.
- Bak de ontbijtspek krokant. Snijd de eieren in grotere stukken. Meng de aardappels met de créme fraîche, rode ui, bieslook ,peterselie, ei en de reepjes gerookte kip. Bestrooi met de krokant gebakken ontbijtspek. Breng eventueel extra op smaak met wat peper, zout en/of chilivlokken.

Onderstaande recepten met aardappel vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-aardappel-ovenschotel-sperziebonen-en-spek/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/vegetarische-indiase-stoofschotel-aardappelen-en-sperziebonen/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/stamppot-prei-en-kruidenroomkaas/” target=”_blank”]