De woensdag en vrijdag zijn bij ons altijd super chaotisch. Beaudine moet naar toneel en is pas om 18.00 klaar en Amaranthe zit daarvoor op Zumba. Het is dus rennen en vliegen s’middags. Echt tijd om in de keuken te staan heb ik niet. Nu wilde jullie ook simpelere recepten voor op drukke dagen, dus ik schaam mij niet meer om simpele recepten te posten op de blog. Vandaag heb ik een super makkelijke ovenschotel van kruidige aardappelen met saucijzen worst. Een ovenschotel waar je geen omkijken naar hebt. Ik gooi hem voordat ik Beaudine ga halen in oven en tegen de tijd dat ik terug ben, hebben we een super lekkere warme maaltijd. Ideaal dus op drukke werkdagen!
recept worst met aardappelen uit de oven
aardappelen met worst uit de oven
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 kilo kruidmige aardappelen in partjes gesneden
- 4 worsten/saucijzen naar keuze
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel garam masala
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snuf chilipoeder of chilivlokken
- olie
Instructies
- Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de aardappel partjes met de paprikapoeder, garam masala, peper, zout, chilipoeder (of chilivlokken) en de knoflookpoeder. Giet er een behoorlijk scheut olie overheen en meng met je handen alles goed door.
- Leg de aardappels in de ovenschaal en leg de worsten erbij. Bak ongeveer 45 minuten in de oven. Ik draai zelf halverwege de worsten eventjes om. Zo worden ze aan allebei de kanten mooi goudbruin.
- TIP: ook erg lekker is om de aardappel partjes even kort beetgaar voor te koken. Is iets meer werk maar is het absoluut wel waard. Het koken kan je overigens prima een dag van te voren doen. De aardappelen hoeven dan ook minder lang in de oven. Ongeveer 35-40 minuten.
makkelijke maaltijd
Soms zijn makkelijke maaltijden misschien nog wel lekkerder dan hele uitgebreide recepten. Met deze ovenschotel kan je zoveel variëren, dat het nooit saai wordt. De aardappelen met worst uit de oven kan je eten met boontjes of een salade. Ook kan je bijvoorbeeld groenten al toevoegen aan de ovenschotel. Lekker met paprika’s, champignons, wortelen eigenlijk met alles. Binnenkort komt er ook een heerlijke ovenschotel met kip en aardappelen op de blog. Lang leve de ovenschotels op drukke dagen 🙂