
Ingrediënten
- 600 gram kippendijen in reepjes gesneden
- 1,5 eetlepel shoarmakruiden uiteraard zelfgemaakte kruiden
- 1 rode paprika in reepjes gesneden
- 1 gele of groene paprika in reepjes gesneden
- 1 grote ui in halve ringen gesneden
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 bakje (250gr) champignons grof gesneden
- 4 pitabroodjes
- sla
- knoflooksaus
- olie en roomboter
Instructies
- Bestrooi de kip met de shoarmakruiden en laat het liefst even intrekken. (eigenlijk hoe langer hoe beter) Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een hapjespan. Bak de kip rondom goudbruin aan. Voeg de ui, knoflook, paprika's, champignons en sambal badjak toe. Bak alles op redelijk hoog vuur tot het gaar en goudbruin is. Bereid de pita's en vul de pita's met de kipshoarma, sla en natuurlijk een flinke klodder knoflooksaus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer