kipsaté zelf maken in ketjap marinade

kipsaté zelf maken in ketjap marinade

Kipsaté zelf maken in ketjap marinade is echt ontzettend lekker. Dit recept is ook echt mega simpel te maken. Je kan op wel 1000 verschillende manieren je kip marineren. Deze marinade op basis van ketjap manis gebruik ik eigenlijk het vaakst.

kipsaté in ketjap en sambal marinade lekker met zelfgemaakte satésaus en frietjes

kipsaté marineren

Het lekkerste resultaat krijg je als de kip minimaal een nachtje heeft kunnen marineren. Alles smaken trekken dan goed in de kip. Deze kipsaté bereiden wij meestal op onze barbecue. Wij hebben het geluk dat we een Big Green Egg in de tuin hebben staan.

Heb je nu geen barbecue, dan kan je de kip ook grillen in een grillpan of bakken in een koekenpan. Ook kan je de kip eventueel in de oven bereiden. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de kip in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Draai op de helft van de tijd de saté even om.

kipfilet of kippendijenfilet gebruiken

Kippendijen of kipfilet gebruiken? Dit is echt een persoonlijke keuze. Voordeel van kippendijen is dat je vlees malser is. Toch vind ik soms juist een stevigere kipsaté ook lekker. Daarom wissel ik het gebruik tussen kippendijen en kipfilet af.

kipsaté gemarineerd in ketjap

basisrecept kipsaté maken in ketjap marinade

recept kipsaté in simpele ketjap marinade

basisrecept kipsaté maken in ketjap marinade

simpele kipsaté in ketjap marinade

zet de bbq maar aan en maak deze simpele kipsaté in ketjap marinade
3.81 van 89 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Snack
Keuken: Aziatische
Trefwoord: ketjap, kipsaté, marinade, pindasaus, pittige kipsaté, saté
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 8 uur 30 minuten
Porties: 12 spiesjes

Equipment

  • 12 satéstokjes

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijen in grote stukken gesneden
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels honing
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 2 theelepels sambal oelek flinke theelepels
  • 2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 limoen sap nodig
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng de kip met alle ingrediënten in een schaal of mengkom. Dek de schaal af en laat minimaal 8 uur marineren.
  • Laat de satéstokjes even een half uurtje weken in koud water. Rijg de stukjes kip aan de satéstokjes. (laat wel wat ruimte over om de stokjes te kunnen vastpakken) Grill de kipsaté in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
  • TIP: heb je een vleesthermometer, dan weet je zeker dat je vlees gaar is als de kip een kerntemperatuur heeft van 70 graden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

zelfgemaakte kipsaté in ketjap marinade

kipsaté in ketjap marinade met pittige pindasaus

Zo simpel maar o zo lekker zijn deze kipsaté spiesjes. Uiteraard mag een pittige zelfgemaakte pindasaus (of satésaus) natuurlijk niet ontbreken. Wij eten deze kip spiesjes graag met zelfgemaakte frietjes erbij. Bij die frietjes moet dan wel weer een flinke klodder zelfgemaakte mayonaise.

Nu ben ik verzot op Seroendeng, dus ik bestrooi graag de saté rijkelijk hiermee. De kinderen vinden gebakken uitjes weer lekker, dus voor hen zet ik altijd een bakje uitjes op tafel.

Recept zelfgemaakte pittige pindasaus

Chinese bami maken met saté en satésaus

pittige pindasaus

4.03 van 35 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 flinke eetlepels pindakaas kan zowel met als zonder nootjes
  • 5-6 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • snuf peper
  • warm water naar eigen inzicht

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

andere lekkere recepten met kip

  • klik op de foto om naar het recept te gaan

SWEET CHILI KIPPENVLEUGELS

sweet chili kippenvleugels van de bbq

SURINAAMSE KIPSATÉ

Surinaamse kipsaté

GEVULDE KIPPENDIJEN ROLLETJES MET PINDASAUS

gevulde kippendijen rolletjes met pindasaus

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.