100gramgebrande en gezouten cashewnoten+extra voor garnering
snufvers gemalen zwarte peper en zout
100milliliterlauwwarm water
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Of maak op mijn manier luchtig gekookte rijst.
Maak ondertussen de kip Siam klaar: Meng in een schaaltje de oestersaus, ketjap manis,sambal badjak, bruine suiker, sojasaus en 100 milliliter lauwwarm water.
Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een grote wok of hapjespan. Fruit de uien met de gember, knoflook, paprika en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe en bak dit rondom goudbruin en gaar.
Voeg de zak wokgroenten toe en bak dit kort mee. (wij houden van bite dus ik bak het echt maar kort mee) Voeg de saus toe en roer alles goed door elkaar. Meng 1 el maïzena met een klein scheutje koud water en voeg dit aan de saus toe. Laat eventjes mee pruttelen. Vervolgens voeg je de cashewnoten toe en dit schep je goed door de saus.
Serveer de rijst met de kip Siam en bestrooi eventueel met fijngehakte bosui en extra cashewnoten. Ook lekker uiteraard met kroepoek.