kip korma maken zonder pakjes en zakjes

kip korma maken zonder pakjes en zakjes
Deel met je vrienden:

Je kan thuis echt heel makkelijk zelf kip korma maken zonder pakjes en zakjes! Mijn versie is echter wel, hoe kan het ook anders, pittiger dan de officiële versie. Nu kan je de hoeveelheid pit natuurlijk wel weer naar eigen wens invulling geven. Soms kom je ook rozijnen tegen in een kip korma recept maar dat vinden Jan Willem en ik echt helemaal niet lekker, dus wij laten ze er altijd uit. Wie denkt dat zonder pakjes en zakjes koken lang duurt, heeft het helemaal mis. Dit gerecht staat met 40 minuutjes bij je op tafel. Helemaal vers en gezond! Serveer met rijst, zelfgemaakte Naan en een frisse yoghurtdip.

recept kip korma

kip korma

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 600 gram kippendijen in stukken gesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1/3 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel kerrie masala
  • 1 kip bouillonblokje
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 4 tros tomaten in blokjes gesneden
  • 3 centimter verse gember geschild en geraspt
  • snuf peper en zout
  • 100 gram amandelen
  • hand verse koriander fijngehakt
  • olie

Instructies

  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper. Voeg 1/3 tl kaneel, 1 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma en een 1/2 el kerrie masala toe en bak dit even kort mee. Voeg de kippendijen toe en de amandelen en bak tot de kip rondom goudbruin is. Voeg vervolgens 250 ml kokosmelk, de tomatenblokjes en een verkruimeld kip-bouillonblokje toe. Roer alles goed doorelkaar en laat 30 minuten afgedekt pruttelen. (leg de deksel niet helemaal op de pan)
  • Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de kip Korma met de rijst, vers gehakte koriander en eventueel wat extra amandelen en rode peper.

Tip: wil je meer groenten in het gerecht voeg dan gerust bijvoorbeeld paprika en champignons toe.

kip korma zelf maken

recept zelf Indiase kip korma maken met rijst, Naan en frisse yoghurtdip. Zonder pakjes en zakjes.
Dit Indiase gerecht staat inmiddels echt vaak bij ons op tafel. De gehakte amandelen geven een heerlijke bite aan het gerecht.
recept zelf Indiase kip korma maken met rijst, Naan en frisse yoghurtdip. Zonder pakjes en zakjes.
Meestal eten wij dit gerecht met rijst en Naan maar als een patatje stoof met zelfgemaakte patat is ook heel erg lekker!

probeer ook eens onderstaande recepten