kip in pittige tomatensaus ovenschotel
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
IngrediΓ«nten
- 4 kipfilets
- 400 gram Italiaanse roerbak groenten
- 6 trostomaten in kleine stukjes gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode peper fijngehakt
- 1,5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden +een beetje extra
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 3 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels paprikapoeder
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- flinke scheut rode wijn
- 1 bol mozzarella
- 50 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
- extra vierge olijfolie
- 2 theelepels suiker
- verse basilicum optioneel
- snuf chilivlokken of pul biber
- zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Kruid de kipfilets met peper, zout en een snufje chilivlokken. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een hapjespan. Bak de kipfilet kort aan beide kanten goudbruin en haal ze uit de pan.
- Fruit in het overgebleven braadvet de uien, knoflook en rode peper met de sambal badjak. Voeg de tomaten, Italiaanse groenten, suiker, Italiaanse gedroogde kruiden, peper, zout, paprikapoeder, wijn, tomatenpuree en ketchup toe. Roer alles goed door en laat 7 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken.
- Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de kipfilets erbij. Scheur de mozzarella eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Breng eventueel op smaak met een beetje vers gemalen zwarte peper en gedroogde Italiaanse kruiden. Bak de ovenschotel voor 20 minuten in de oven. Zet daarna eventueel nog even de hetelucht functie aan of grill, zodat de kaas een goudbruin korstje krijgt.
- Serveer deze ovenschotel met een salade, ciabatta of pasta.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer