1,5eetlepelgedroogde Italiaanse kruiden+een beetje extra
1/2eetlepelsambal badjak
3eetlepelsketchup
2eetlepelstomatenpuree
2theelepelspaprikapoeder
snufvers gemalen zwarte peper en zout
flinke scheutrode wijn
1bolmozzarella
50gramgeraspte kaasik gebruikte extra belegen
extra vierge olijfolie
2theelepelssuiker
verse basilicumoptioneel
snufchilivlokken of pul biber
zonnebloemolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Kruid de kipfilets met peper, zout en een snufje chilivlokken. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een hapjespan. Bak de kipfilet kort aan beide kanten goudbruin en haal ze uit de pan.
Fruit in het overgebleven braadvet de uien, knoflook en rode peper met de sambal badjak. Voeg de tomaten, Italiaanse groenten, suiker, Italiaanse gedroogde kruiden, peper, zout, paprikapoeder, wijn, tomatenpuree en ketchup toe. Roer alles goed door en laat 7 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken.
Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de kipfilets erbij. Scheur de mozzarella eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Breng eventueel op smaak met een beetje vers gemalen zwarte peper en gedroogde Italiaanse kruiden. Bak de ovenschotel voor 20 minuten in de oven. Zet daarna eventueel nog even de hetelucht functie aan of grill, zodat de kaas een goudbruin korstje krijgt.
Serveer deze ovenschotel met een salade, ciabatta of pasta.