Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Deze Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus waren echt hemels lekker. Normaal gesproken zou ik bij dit soort gerechten pasta maken maar ditmaal koos ik ervoor om het gewoon met een verse ciabatta te eten. Absoluut geen verkeerde keuze! Dit gerecht is echt comfort food op zijn best. Ook de kinderen….ja ja….zelfs Amaranthe, hebben zitten smullen. Zij vonden het ook echt super leuk om met hun vingers te mogen eten zonder gezeur van ons. De Italiaanse gehaktballetjes zijn trouwens ook erg lekker om als snack te maken en dan eventueel zonder de tomatensaus. Ik at er zelf nog een simpele salade bij, zo simpel zelfs dat het gewoon gemengde salade uit een zak was maar dit hoeft zeker niet. 

Recept Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Recept Afdrukken
Italiaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
de pittige tomatensaus
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
de pittige tomatensaus
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Week het witbrood met een scheutje melk. Kneed het gehakt met het geklutste ei, peper, zout, sambal, knoflook, gedroogde oregano en het uitgeknepen witbrood. Vorm er gehaktballetjes van (grote van een pingpong bal) en haal ze even door het bloem.
  2. Verhit een scheutje olie en 20 gram roomboter in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan en haal ze uit de pan. Fruit in het braadvet de ui met knoflook en rode peper. Voeg de courgette en champignons toe en bak deze 5 minuten. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, snuf peper, snuf zout, 1 tl balsamico en 1 el suiker toe. Leg de gehaktballetjes erin en laat 5 minuten zachtjes koken.
  3. Vet een ovenschaal in en giet hierin de gehaktballetjes met de saus. Scheur de mozzarella eroverheen, bestrooi met de geraspte kaas en eventueel met wat extra gedroogde oregano. Bak de ovenschotel in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat even iets afkoelen voordat je gaat eten....anders verbrand je echt je mond. Leg vlak voor serveren wat verse basilicum op de ovenschotel. Serveer met vers brood, pasta en/of een frisse salade.
Deel dit Recept

Comfort food op zijn best met deze ovenschotel

recept ovenschotel met Italiaanse gehaktballetjes in een pittige tomatensaus
Mmmmmm deze ovenschotel met Italiaanse gehaktballetjes in een pittige tomatensaus is wat mij betreft dus echt comfort food op zijn best! Wees trouwens niet bang om de suiker te gebruiken in dit gerecht, hierdoor komen de smaken namelijk veel beter naar voren.
recept ovenschotel met Italiaanse gehaktballetjes in een pittige tomatensaus
Ideaal toch als je een gerecht bijna geheel zonder bestek kan eten 🙂 Beaudine en Amaranthe vonden alleen daarom al deze ovenschotel voor herhaling vatbaar.