Indisch stoofvlees in kokosmelk

Indisch stoofvlees in kokosmelk
Deel met je vrienden:

Indisch stoofvlees in kokosmelk

4.28 van 55 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Oosterse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo riblappen in blokjes gesneden (niet te klein)
  • 3 uien in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 500 milliliter lauwwarm water kan meer zijn
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 eetlepels chilisaus ik gebruik sweet chilisaus
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • roomboter
  • olie
  • 1 eetlepel maïzena optioneel

Instructies

  • Bestrooi de blokjes vlees met peper en zout. Meng vervolgens met 1 el bloem. Verhit een flinke scheut olie en een stuk roomboter in een braadpan. Bak het vlees in meerder porties rondom goudbruin. Verhit opnieuw een scheutje olie en een klont(je) roomboter in de pan en bak de uien met de knoflook, gember en rode peper voor 2 minuten. Voeg het vlees dan weer toe.
  • Roer er vervolgens 5 el ketjap manis, 2 el ketjap asin, 5 el chilisaus, 200 ml kokosmelk door. Verkruimel er 2 groentebouillonblokje overheen en giet er lauwwarm water bij tot het vlees net onder staat. (Bij mij was dit ongeveer 500 ml) Leg de laurierblaadjes erbij en leg de deksel bijna helemaal op de pan. Laat het vlees minimaal 5 uur stoven, hoe langer hoe lekkerder. Mocht de saus te dun blijven dan kan je op het laatst een maïzena papje toevoegen. (dit doe je door 1 el maizena te mengen met een klein scheutje koud water)