Daging Smoor (Indisch stoofvlees in ketjap)

Daging Smoor (Indisch stoofvlees in ketjap)
Deel met je vrienden:

Ik heb me toch weer een ontzettend lekker Indisch stoofvlees recept voor jullie. Ditmaal heb ik daging smoor maakt, ofwel Indisch stoofvlees in ketjap. Misschien is het vloeken in de kerk maar ik heb dit recept weer lekker pittig gemaakt. Officieel is daging smoor juist een behoorlijk zoet stoofvlees maar zoals jullie weten houden wij wel van echte smaakexplosies in onze mond. Ben je dus niet zo’n pittige eter laat dan de sambal achterwege of minder iets. Wij vonden juist de balans tussen zoet en pittig in dit stoofvlees recept super lekker. Stoot deze daging smoor onze favoriet Indisch stoofvlees in kokosmelk van zijn nummer 1? 

Recept Daging smoor

Daging Smoor

4.2 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen in stukken gesneden
  • 5 tenen knoflook fijngesneden
  • 7 sjalotjes fijngesneden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 3 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • snuf peper en zout
  • 400 milliliter warm water
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • olie
  • 50 gram roomboter

Instructies

  • Bestrooi de blokjes vlees met peper, zout en 1 eetlepel bloem. Verhit een flinke scheut olie en 50 gram roomboter in een stoofpan. Bak het vlees in 2 porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan. Fruit de sjalotjes en knoflook in het braadvet voor ongeveer 3-4 minuten. Voeg het vlees toe samen met 1 tl nootmuskaat, 1/2 tl gemalen kruidnagel, de tomatenblokjes, 6 el ketjap manis, 1 flinke el sambal badjak, 1 el rijstazijn, en 1 el bruine suiker. Roer alles goed door elkaar. Voeg 400 milliliter water toe en laat minimaal 4 uur zachtjes stoven. Mocht je de saus te dun vinden dan kan je op het eind een maïzena papje toevoegen om de saus iets te binden.

Daging smoor: Indisch stoofvlees in ketjap

Stoot hij mijn Indisch stoofvlees in kokosmelk van zijn nummer 1? Nou……..het wordt zeker wel een gedeelde nummer 1. Het is qua smaak toch wel heel anders maar zeker niet minder lekker.
Lekker met rijst, een perfect gekookt eitje en komkommer. Uiteraard mag de kroepoek voor Beaudine en Amaranthe niet ontbreken.

 

Onderstaande stoofvlees recepten vind je misschien ook lekker