pittige hachee met sambal en ketjap manis

pittige hachee met sambal en ketjap manis
Deel met je vrienden:
pittige hachee met aardappelpuree en broccoli

pittige hachee met sambal en ketjap manis

4.67 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen in grote stukken gesneden
  • 4 stuks uien in halve ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 300 milliliter bruin bier
  • 1 eetlepel appelstroop flinke eetlepel
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 3 stuks gedroogde laurierblad
  • 4 stuks kruidnagel
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels suiker
  • maïzena optioneel
  • 1 eetlepel bloem flinke eetlepel
  • roomboter en olie

Instructies

  • Bestrooi het vlees met een flinke eetlepel bloem, peper, en zout. Verhit een klont roomboter en een scheutje olie in een stoofpan. Bak het vlees rondom goudbruin aan. Haal het vlees dan uit de pan.
  • Bak in het braadvet de uien met de paprikapoeder, sambal,chilipoeder en de knoflook. Voeg het vlees toe, bier, ketjap manis, suiker en een flinke el appelstroop. Roer alles even goed door. Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes en leg deze in de stoof. Leg de deksel op de pan en laat het vlees 4 uur sudderen. Laat daarna nog een half uur zonder deksel op de pan sudderen, hierdoor kan de saus een beetje indikken. Breng eventueel op smaak met extra peper en of zout. Haal voor serveren de laurierblaadjes uit de stoof.
  • TIP: mocht je de saus niet dik genoeg vinden? Voeg dan een maïzena papje toe. Meng hiervoor 1 tl maïzena met een klein scheutje water en roer dit door de stoof.