gamba's in chilisaus

gamba's in chilisaus

gamba's in chilisaus

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Snack
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 zak wokgroenten naar keuze
  • 16-20 gamba's schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 2 theelepels maïzena
  • snuf peper en zout
  • 3 theelepels oestersaus
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 3 flinke eetlepels chilisaus ik gebruik sweet chilisaus
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 eetelepel ketjap manis
  • 2 bosui fijngesneden
  • olie

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Meng de gamba's met een snuf peper, zout, rijstazijn, en maïzena. Meng in een schaaltje de oestersaus, sojasaus, suiker, chilisaus, ketjap manis en ketchup.
  • Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit de ui, rode peper, gember, knoflook en het halve bouillonblokje. Voeg de garnalen toe en bak deze voor 1 minuut. Voeg dan de saus toe en bak op hoog vuur mee voor 2-3 minuten tot de gamba's gaar zijn. Wil je ze eten als snack, laat de saus dan zo. Eet je de gamba's met rijst voeg dan eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Bestrooi vlak voor serveren met de bosui.
  • Wok de groenten en serveer de pittige gamba's met rijst en de wokgroenten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer