hete kip ovenschotel

hete kip ovenschotel
Deel met je vrienden:
hete kip ovenschotel

hete kip ovenschotel

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • snuf zout
  • snuf gemalen zwarte peper
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gedroogde korianderblad
  • 1 eetelepel sambal badjak
  • 1 eetelepel cajunkruiden
  • 2 uien grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 75-100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel roomboter
  • scheutje olie
  • 4 kipfilets

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Kruid de kipfilets met peper, zout en de cajunkruiden.
  • Zet een pan op het vuur en verwarm een scheut olie en 1 el roomboter. Bak de kipfilets ongeveer 3 minuten per kant en leg ze eventjes apart. Voeg opnieuw een scheutje olie toe en bak de uien met de knoflook glazig. Voeg dan 2 theelepels korianderblad, 2 theelepels komijnpoeder en 1,5 tl chilipoeder toe en bak dit eventjes kort mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe samen met 1 el sambal en breng op smaak met extra peper, zout en eventueel nog cajunkruiden (ik voeg altijd nog 1/2 el toe) Zet het vuur laag en leg de kip in de saus. Doe de deksel op de pan en laat voor 25-30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Bak de saus nog eventjes op hoog vuur zodat deze iets kan indikken. Heeft je kip teveel vocht verloren dan kan je eventueel ook een maizena papje toevoegen.
  • Vet een ovenschaal in en breng een klein laagjes saus aan. Leg hierop wat geplukte kip en daarop wat geraspte kaas. Ga verder met opbouwen tot alles op is. Zorg er wel voor dat je afsluit met kaas. Bak de hete kip ovenschotel nog 10-15 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook