1theelepelchilipoederof minder als je niet van pittig houdt
2theelepelskomijnpoeder
2theelepelsgedroogde korianderblad
1eetelepelsambal badjakof minder als je niet van pittig houdt
flinke snufversgemalen zwarte peper en zout
100gramgeraspte kaasikzelf gebruik graag extra belegen kaas
1eetlepelroomboter
scheutjeolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Kruid de kip met een flinke snuf zwarte peper, zout en 1 el cajunkruiden.
Zet een pan op het vuur en verwarm een scheutje olie en 1 el roomboter. Bak de kip ongeveer 3 minuten per kant en leg ze eventjes apart. Voeg opnieuw een scheutje olie toe en bak de uien met de knoflook glazig. Voeg dan 2 theelepels korianderblad, 2 theelepels komijnpoeder en 1 tl chilipoeder en een halve el cajunkruiden toe en bak dit eventjes kort mee.
Voeg de tomaten(blokjes) toe samen met 1 el sambal. Spatel goed de saus door. Zet het vuur lager en leg de kip terug in de saus. Doe de deksel op de pan en laat voor 20-25 minuten zachtjes pruttelen. (deksel niet helemaal sluiten)
Haal de kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Bak de saus nog eventjes op hoog vuur zodat deze iets kan indikken. Heeft je kip teveel vocht verloren dan kan je eventueel ook een maizena papje toevoegen.
Vet een ovenschaal in en breng een klein laagjes saus aan. Leg hierop wat geplukte kip en daarop wat geraspte kaas. Ga verder met opbouwen tot alles op is. Zorg er wel voor dat je afsluit met kaas. Bak de hete kip ovenschotel nog 10-15 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.