Het is misschien een niet zo voor de hand liggend recept deze hartige taart met wokgroente en kip shoarma. Echter was het absoluut smullen geblazen deze hartige taart. Het recept is ontstaan uit een (flinke) discussie thuis. Amaranthe wilde namelijk shoarma eten en Beaudine wilde een wok gerecht eten. Ik wist dat ik nog bladerdeeg in de koelkast had liggen en een hartige taart lusten de meiden allebei. Dus hup, klaar met die discussie! Jullie krijgen allebei wat je wilt en eigenlijk ook niet 😉 Ik gebruikte dit keer een zak kant en klare nasi-bami groente. Je kunt natuurlijk iedere andere wokgroente gebruiken die jij maar lekker vindt.
TIP: je kunt in plaats van kip shoarma natuurlijk ook gewone shoarma gebruiken
Recept hartige taart met kip shoarma en wokgroente
Hartige taart met wokgroente en kipshoarma
Equipment
- ronde ovenschaal
Ingrediënten
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg
- 750 gram kipshoarma
- 1 zak nasi-bami groente of wokgroente naar keuze. (ongeveer 500 gram)
- 200 gram roomkaas naturel van smaak
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- snufje pul biber of chilivlokken
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
- bloem
- ei of melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een ronde ovenschaal in met een beetje roomboter.
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de uien met de knoflook en een snuf vers gemalen zwarte peper en zout. Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder en een snuf(je) pul biber (of chilivlokken) toe en bak dit kort mee. Voeg dan de shoarma toe en bak dit goudbruin en gaar. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3-5 minuten mee. Roer vervolgens de roomkaas erdoorheen.
- Verdeel de bladerdeeg over de ovenschaal. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met een beetje bloem (de bloem neemt vocht op). Schep het shoarma-groente mengsel erin. Bestrooi met de geraspte kaas en vouw de randen over de taart heen. Smeer de randen in met een beetje geklust ei of (koffie)melk.
- Bak de hartige taart in 20-30 minuten goudbruin. Laat de taart even 3-5 minuten afkoelen op een rooster voordat je gaat aanvallen 😉
hartige taart met wokgroente en kipshoarma
Deze hartige taart met wokgroente en kip shoarma kan je ook prima een dag van te voren bereiden. Zorg er wel voor dat je de taart helemaal afbakt. De volgende dag hoef je de taart dan alleen nog even op te warmen. Zet de oven op 175 graden en bak in 15 minuten de taart warm.
TIP: serveer de hartige taart eventueel met een frisse Mexicaanse dipsaus en een simpele salade.
andere lekkere hartige taart recepten
- klik op de foto om naar het recept te gaan
HARTIGE TAART MET PREI EN TONIJN:
HARTIGE TAART MET SPERZIEBONEN EN GEHAKT:
BROCCOLI MET PAPRIKA EN GEHAKT HARTIGE TAART:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken