Hartige taart met biet en prei. Deze herfstige hartige taart met bietjes en prei is super simpel te maken en nog redelijk gezond ook.

Wil je deze hartige taart liever vegetarisch maken, gebruik dan vega gehakt. Je kunt ook het gehakt helemaal weglaten uit het recept. Dan is alsnog het gerecht erg lekker 👍
Hartige taart met biet
Ik ben echt dol op bietjes en deze hartige taart is dan ook mijn persoonlijke favoriet momenteel. Toch twijfelde ik of ik dit recept op de blog ging delen. Waarom? Omdat het geen standaard hartige taart is waar je mooie punten uit kunt snijden. Omdat ik zelf geen ei mag eten maak ik mijn hartige taarten zonder ei. Daardoor mis je een bepaalde stevigheid die de meeste mensen van een hartige taart verwachten. Voor smeuïgheid gebruik ik roomkaas.





Zelf vind ik dit ontzettend lekker maar op je bord ziet het er altijd iets minder smakelijk uit 😜 Maar hé, het draait om de smaak toch! De smaak van deze hartige taart vonden wij…op Amaranthe na….echt super lekker. Vandaar dat ik toch het recept met je gaat delen. Maar wees gewaarschuwd, na aansnijden verdient het qua uiterlijk geen schoonheidsprijs!
Eet jij net zoals ons ook graag een hartige taart? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: hartige taart met andijvie en paprika, hartige taart met prei en Boursin of maak eens de hartige taart met sperziebonen en gehakt.
Recept hartige taart met biet en prei

Hartige taart met biet en prei
Equipment
- 1 ronde taartvorm
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 8 plakjes bladerdeeg
- 500 gram voorgekookte rode bieten
- 2 stuks prei gewassen en in halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 300 gram gehakt
- 200 gram zuivelspread naturel
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- snuf chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 75 gram feta verkruimeld
- 75 gram extra belegen kaas
- handje pompoenpitten
- zeezoutvlokken is optioneel
- paneermeel
- 2 eetlepel bloem
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze een klein beetje ontdooien.
- Snijd 1 bietje in plakjes en de rest van de bietjes in stukjes. (niet te kleine stukjes snijden)
- Verwarm een scheutje olie in een hapjespan. Rul het gehakt goudbruin met een snuf versgemalen zwarte peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, tijm en chilivlokken.
- Als het gehakt goudbruin is voeg dan de prei, bietjes en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan de bloem toe en bak tevens kort mee. Voeg vervolgens de roomkaas toe samen met de nootmuskaat en meng alles goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal/taartvorm in en leg hier de plakjes bladerdeeg in. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel.
- Verdeel de bietjes-prei vulling over de bodem. Verdeel daaroverheen de plakjes biet. Vouw de randen over de taart en smeer de randen in met een beetje koffiemelk of geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas, verkruimelde feta en een handje pompoenpitten.Bestrooi de randen eventueel met een snuf zeezoutvlokken en extra gedroogde tijm. Bak de hartige taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de hartige taart eventjes 5-10 minuten afkoelen op een rooster. Daarna kan je smullen. Eet smakelijk 😋
Herfstige hartige taart

Ik hoop dat jij thuis net zo gaat smullen van deze hartige taart als wij hebben gedaan. Serveer eventueel bij de hartige taart met biet en prei een simpele rucola salade. Breng rucola op smaak met een beetje olijfolie, peper, zout, chilivlokken en bestrooi met pompoenpitten en voeg een beetje verkruimelde feta toe.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.