gepaneerde speklap met pittige kerrie mayonaise

gepaneerde speklap met pittige kerrie mayonaise
gepaneerde speklap met pittige kerrie mayonaise

gepaneerde speklap met pittige kerrie mayonaise

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 21 minuten
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 speklapjes
  • snuf chilipoeder
  • snuf kerriepoeder
  • snuf peper en zout
  • 4 broodjes
  • krop romaine sla
  • 3 tomaten in plakjes gesneden
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • olie
  • 5 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels panko
  • 1 ei losgeklopt met 1 el water
  • 25 gram roomboter

pittige kerrie mayonaise

  • 1/2 tube zaanse mayonaise van de XL tube
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder gebruik een hele als je van pittige houdt
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • snuf zwarte peper en zout
  • water ongeveer 1,5 eetlepel

Instructies

  • Begin met het maken van de pittige kerriemayonaise. Meng hiervoor alle ingrediënten en zet dit in de koelkast.
  • Wrijf de speklapjes aan beide kanten in met peper, zout, chilipoeder en kerriepoeder. Laat dit het liefst even 30 minuten intrekken.
  • Leg de bloem, panko en losgeklopte ei op aparte borden. Meng door de panko een snufje zwarte peper. Haal de speklapjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Verhit in een hapjespan een scheutjes olie en 25 gram roomboter. Bak de speklapjes in 6-10 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
  • Smeer de broodjes aan beide zijden in met de pittige kerriemayonaise. Leg op de onderkant een blaadje romaine sla, tomaat en hierop een krokant speklapje. Leg daarop een plakje cheddar kaas en klaar is kees!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer