Trefwoord: curry madras, curry madras roomsaus, gehaktballetjes, kokosmelk, madras, roomsaus
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 35 minutenminuten
Totale tijd: 50 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
GEHAKTBALLETJES:
500gramgehakt
2theelepelscurry madras
1 flinketheelepelsambal oelek
25grampaneermeel
50millilitermelk
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
CURRY MADRAS KRUIDENPASTA:
1uigesnipperd
1/2rode pepergrof gehakt
3centimeterverse gembergeschild en in plakjes gesneden
3teentjesknoflookgrof gesneden
1/2limoensap en rasp nodig
1eetlepelcurry madras
1theelepelsuiker
70gramtomatenpuree
flinkesnuf versgemalen zwarte peper en zout
RIJST:
275grammeergranen rijst
450milliliterwater
1groentebouillonblokje
scheutje zonnebloemolie
EXTRA'S
250milliliterkokosmelk
cashewnoten
verse korianderfijngehakt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en rol er 12 gehaktballetjes van.
Meng alle ingrediënten voor de curry madras kruidenpasta in een keukenmachine tot een smeuïge kruidenpasta.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan, leg een deksel op de pan, zet het vuur iets lager en laat de gehaktballetjes 15 minuten garen.
KOOK ONDERTUSSEN DE RIJST:
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een medium kookpan. Voeg de rijst en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak kort mee. Voeg dan het water toe, breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.
GA DAN VERDER MET DE GEHAKTBALLETJES IN CURRY MADRAS ROOMSAUS
Als de gehaktballetjes gaar zijn, haal ze uit de pan. Fruit de kruidenpasta aan voor ongeveer 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk toe, roer alles goed door elkaar en laat de saus 2 minuutjes zachtjes pruttelen. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en laat de saus met gehaktballetjes nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de rijst met de gehaktballetjes in curry madras roomsaus. Bestrooi met fijngehakte koriander en een handje (gezouten) cashewnoten. Eet smakelijk!
TIP: geen liefhebber van koriander? Vervang dit dan voor (platte) peterselie.TIP: gebruik de curry madras specerijen van Euroma, deze is namelijk echt heel smaakvol. (en nee...ik word niet gesponsord door Euroma...ik ben oprecht fan)