Gegrilde garnalen met pittige kaasdip
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 2 personen
Ingrediënten
- 250 gram grote garnalen ik gebruikte die uit de Freshly Fish visbox
- klont kruidenboter
- 250 gram Provolone kaas geraspt of in plakjes
- takjes verse oregano fijngehakt
- snuf chilivlokken
- snuf peper en zout
- citroensap
- oerbrood dikke plakken gesneden
Instructies
- Verhit de oven voor op 230-250 graden. Leg de kaas in een gietijzeren pannetje. Bestrooi de kaas met de fijngehakte oregano en chilivlokken en een snufje peper en zout. Zet in de oven en verhit tot de kaas gaat borrelen en mooi goudbruin is.
- Wok ondertussen de garnalen met een snuf peper, zout en een scheutje citroensap. Voeg een klont kruidenboter toe en bak nog even kort mee.
- Smeer de plakken oerbrood in met olijfolie, peper, zout en eventueel wat knoflook. Grill de plakken brood en serveer bij de garnalen en kaasdip.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer