Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!

Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!

Een beetje later dan normaal maar dat komt omdat het echt gekkenhuis bij ons thuis is. We zijn nog steeds druk met de keukenverbouwing bezig en dat loopt allemaal niet echt heel erg lekker helaas. Het einde is wel in zicht….pfff gelukkig! Het eten maakt momenteel een hoop goed. Wij hebben afgelopen week namelijk echt FANTASTISCH gegeten. De weegschaal is er alleen echt een stuk minder blij mee.

Eetdagboek Familie over de Kook week 26

MAANDAG

Maandagavond gingen Jan Willem en ik burgers eten van The Beef Chief bij CafΓ© Tapmarin in Amsterdam. Wij hebben het de laatste tijd echt heel erg zwaar met onze restaurant reviews. Dit is heel vervelend werk om te doen en ik snap dat je ons niet benijd….

Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!
Hier loopt toch het water van in je mond!!
Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!
Dit was echt het allerlekkerste frietje wat wij ooit gegeten hebben. Wij gaan snel weer terug naar CafΓ© Tapmarin…echt een aanrader.

DINSDAG

Jan Willem was een kapperstraining aan het geven in Leeuwarden en was pas laat thuis. Gelukkig had ik het eten s’middags al klaargemaakt. Wij zijn momenteel helemaal into de Spaanse tortilla. Zo maak je hem nooit klaar, zo maak je hem iedere week.

Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!
Spaanse Tortilla met chorizo, paprika en kaas. Snap je nu waarom de kilo’s eraan vliegen!

WOENSDAG

Dit was een dag van hot naar her en een dag van rennen en vliegen. Ik wilde voor s’avonds een makkelijke pasta maken omdat de hoeveelheid patat ons soms ook de neusgaten uitkomt. Ik heb met de pasta eigenlijk maar wat gedaan. Hij was echter zo onwijs lekker dat ik het recept ga uitschrijven voor op Familie over de Kook. Ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die iets lekkers maar ook iets snel op tafel willen hebben staan.

Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!
Deze pittige pasta met spinazie en Parmezaanse kaas was echt goddelijk! Het was niet de bedoeling maar het recept komt snel op de blog.

DONDERDAG

Eigenlijk was het de bedoeling om voor Familie over de Kook nasi te maken met pittige tempeh. Had ik alles klaar staan voor de tempeh….is de frituurpan kapot! Ik weet niet wat wij met onze frituurpannen doen, maar meer dan 1 jaar gaan ze bij ons in ieder geval niet mee. Uiteindelijk de nasi dus zonder tempeh gegeten en gelukkig was de nasi zo lekker dat we het niet eens misten.

Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!
Nasi met zelfgemaakte pindasaus of satΓ©saus…maar net hoe je het wilt noemen en een lekker gebakken eitje erbovenop.

VRIJDAG

Vrijdagavond stond eigenlijk een persevent op de agenda. Vanwege de slechte weervoorspelling was deze helaas afgelast. Omdat de kids gingen logeren bij opa en oma besloten Jan Willem en ik om de barbershop toch dicht te houden en flink aan het werk te gaan voor onze andere blog B4men. Ik gooide alleen roet in het eten omdat ik net 1 wijntje teveel gedronken had bij mijn schoonouders. Ik kan niet heel goed tegen wijn en na het 2e wijntje stond ik al te tollen op mijn benen. (ik was wel heel gezellig hoor) We besloten om daarom maar uit eten te gaan. Een restaurant wat al heel lang op Jan Willem zijn verlanglijstje stond was Meatcave in Leiden. Dit was absoluut niet onterecht maar hier zullen jullie snel meer over lezen op de blog.

Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!
Het eten bij Meatcave in Leiden was echt super lekker!!!!! Je hebt hier geen kaart, het is eten wat de pot schaft en alles bereid op de BBQ.

ZATERDAG

Na een super drukke dag in de Barbershop was het tijd om de kinderen bij opa en oma op te halen. Gelukkig mochten we daar een vorkje mee prikken en hoefde ik niet iets te verzinnen voor het avondeten. We aten super lekkere “maffiakip” met gebakken aardappeltjes en sperziebonen. Het recept (mijn versie) van de maffiakip komt ook snel op de blog.

Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!
Maffiakip (Italiaanse kip) met gebakken aardappeltjes en sperziebonen. Goed eten hoeft niet altijd moeilijk te zijn.

ZONDAG

Wij kregen goed nieuws wat betreft Amaranthe haar zwemles. Als zij na de vakantie nog zo goed haar best doet, dan mag zij waarschijnlijk in september gaan afzwemmen!!!!! Om dit te vieren en omdat wij s’avonds vrienden op visite kregen ben ik zelf pizza’s gaan bakken. Jullie zien vaak pizza voorbij komen op de blog, je kan mij namelijk echt wakker maken voor een goede pizza. Heerlijk!!

Eetdagboek week 26: de kilo's vliegen er op deze manier aan!
Sorry, we hebben weer pizza gegeten. Zeg nu eerlijk…je kan toch nooit genoeg pizza eten?

 

Ik ben benieuwd of jullie het misschien leuk vinden om ook wat meer prive foto’s te zien op Familie over de Kook. Ik kan bijvoorbeeld 1 keer per maand een overzicht maken van wat wij allemaal meemaken. Laat het ons weten op de Facebook Pagina van Familie over de Kook.