Een pannenlikker is onmisbaar in de keuken

Een pannenlikker is onmisbaar in de keuken

Ik heb thuis meerdere pannenlikkers maar waar gebruik je een pannenlikker nu voor? Waarom is dit keukengerei onmisbaar in de keuken?

waar gebruik je een pannenlikker voor

De pannenlikker, ook wel pannenschraper genoemd, is het perfecte keukenhulpje om net het laatste beetje beslag uit je mengkom te schrapen. Vandaar dus ook de naam pannenschraper. Hierdoor kan je bijvoorbeeld net een cupcake extra maken 😉 Er blijven namelijk (bijna) geen restjes meer in de kom achter. De kinderen vinden het heerlijk om met de pannen likker echt al het beslag of gesmolten chocolade uit de kom te schrapen en af te likken. (pannenlikker…..logisch toch 😉 )Er zitten geen scherpe randjes aan, dus ik hoef ook niet bang te zijn dat ze hun mond bezeren. Ik gebruik zelf dit keukengerei om ook mijn deeg uit de kom te steken. Door de soepele spatel langs de deegranden te halen, kan ik al mijn gemaakte deeg gebruiken. Tevens is hij ook ideaal om sauzen mee door te roeren.

Waar is een pannenschraper van gemaakt

Een pannenlikker bestaat altijd uit een steel met daaraan een breder gedeelte, dat van een soepel materiaal gemaakt is. Dit kan zijn rubber, kunststof, nylon of siliconen. Het is eigenlijk dus gewoon een soepele spatel. Doordat de “spatel” zo soepel en zacht is, zal je kom of pan niet meer beschadigen met krassen. Je overige keukengerei gaat dus ook veel langer mee. De uiteinde is meestal voorzien van zowel een rechte als een afgeronde hoek. Hierdoor kan je echt in alle soorten hoekjes komen.

Weet je niets voor je Verjaardag, Kerst of Sinterklaas te vragen? Denk dan eens aan keukenbenodigdheden en vraag bijvoorbeeld een mooie pannenlikker.

waar gebruik je een pannenlikker voor

Mijn keukenaccessoires die ik heel veel gebruik tijdens het koken en bakken. Van de pannenlikkers en pollepels heb ik het meest en dan ook nog eens in verschillende vormen en maten.

waar gebruik je een pannenlikker voor

Er is toch niets lekkerder dan chocolade mogen aflikken……. Amaranthe vind het in ieder geval geen straf 😉