Een kijkje in onze nieuwe keuken

Een kijkje in onze nieuwe keuken

Eindelijk krijg je een kijkje in onze nieuwe keuken! De keuken is inmiddels echt helemaal af en ook helemaal naar ons…..of nou ja vooral naar mijn zin πŸ˜‰ De hele keukenverbouwing was voor Jan Willem niet per se nodig geweest. Ik had alleen weer eens de kolder in mijn kop gekregen en wilde meer (dag)licht in huis. Je vraagt je af hoe Jan Willem het mij uithoudt hΓ© πŸ˜‰ De keukenkastjes waren overigens wel echt aan vervanging toe. Een paar jaar geleden hadden wij namelijk gekozen voor zwarte frontjes en met twee kinderen, een hond waarvan soms al het kwijl alle kanten opvliegt en twee katten die regelmatig op het aanrecht springen en dan heerlijk met hun nagels langs de deurtjes gaan, dan kan je je voorstellen dat de frontjes er niet meer al te best uitzagen.

Het enige waar wij echt nog tevreden over waren (en zijn) is ons prachtige Stoves fornuis. Die moest absoluut blijven!!!! Dat is namelijk echt onze trots van de keuken. Verder wilde we eigenlijk bijna alles gaan vervangen. Al bleef de basisopstelling redelijk hetzelfde. Op één kant van de keuken na maar dat zie je straks op de foto’s wel. Er moesten dus nieuwe fronten voor de kasten komen, nieuwe zwarte tegeltjes voor op het aanrecht, nieuwe tegeltjes voor op de muren, een nieuwe spoelkraan, nieuwe lampen en we hebben een behoorlijke zoektocht gehad naar spoelbakken. Uiteindelijk hebben Jan Willem en ik ervoor gekozen om zowel de spoelbak als de spoelkraan zwart te houden. Dit zou dan namelijk mooi wegvallen bij de zwarte tegeltjes van het aanrecht.

Kijk mee naar onze nieuwe prachtige keuken

Onze oude keuken voor de eerste verbouwing:

Onze keuken ongeveer 7 jaar geleden. Als ik nu de foto’s zie, dan was de keuken absoluut niet lelijk. Sterker nog, het was eigenlijk een heel erg gezellige keuken. Wel waren ook hier de frontjes niet goed meer. Het plastic liet namelijk los waardoor het begon te scheuren. Ook vonden Jan Willem en ik de keuken op een gegeven moment te landelijk naar onze smaak.

Onze keuken na de eerste verbouwing:

Hier zie je keuken net na de eerste verbouwing en niet lang daarna gingen we weer veranderen. Toen gingen we namelijk zelf een brickwall maken. Zoals je kunt zien is de keuken een stuk stoerder geworden. Ook gingen we aan de andere kant koken en hebben we een grote kastenwand achter het bestaande muurtje gezet. Hierdoor kwam er echt al meer licht in huis zonder dat we qua kastruimte hoefde in te leveren.

een kijkje in onze nieuwe keuken

Onze keuken nu:

Onze nieuwe keuken lijkt echt helemaal in niets meer op de vorige keukens. Het is nu veel lichter in huis en we hebben gevoelsmatig echt veel meer werkruimte. De kids vinden het ook erg prettig koken en daardoor koken ze ook echt vaker. Het is echt een “familie keuken” geworden met genoeg ruimte voor ons allemaal. Het enige wat we aan de keuken nog gaan veranderen is het hout wat aan de kant van de eettafel zit. Dat gaan we ook betegelen. Het zal dan meer een geheel worden.

Hopelijk vond je het leuk om zoveel foto’s te zien van onze keukenverbouwingen πŸ™‚ Voorlopig zijn we met de keuken klaar……..maar klaar met verbouwen zijn we natuurlijk nooit. We zijn nu druk bezig met de woonkamer. Dat resultaat laat ik ook snel zien!