couscous salade

couscous salade
couscous salade

couscous salade

4.50 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Arabische
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 3 tomaten in stukjes gesneden
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 1 citroen in partjes gesneden
  • 1 blikje (70gram) tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel harissa
  • 250 gram couscous
  • 100 gram fetakaas
  • 1 zakje veldsla 150 gram
  • 500 mililiter water
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie + olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • chilivlokken

Instructies

  • Kook 500 milliliter in een waterkoker en schenk dit in een maatbeker. Voeg het bouillonblokje toe en laat dit eventjes staan.
  • Verhit een flinke scheut olie in een wok of hapjespan en fruit de uien. Voeg de blokjes aubergine, knoflook, tijm, gemberpoeder, kerriepoeder, komijnpoeder en wat peper en zout toe. Bak dit voor 8 minuten op laag vuur en schep regelmatig om. Voeg dan de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog eventjes 2 minuten mee.
  • Verhit ondertussen in een andere wok of hapjespan ook een flinke scheut olie. Bak de stukjes tomaat, harissa, balsamicoazijn en couscous voor ongeveer 1,5 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Als het geheel kookt, haal dan de pan van het vuur en laat met een deksel op de pan de couscous 10 minuten wellen.
  • Meng de couscous met de aubergine en breng eventueel verder op smaak met wat peper/zout of voor wat extra pit met harissa.
  • Meng in een grote schaal de veldsla met een scheutje olijfolie extra vierge, peper, zout en chilivlokken. Schep over de sla de couscous en verkruimel de fetakaas eroverheen. Garneer met de partjes citroen en knijp deze tijdens het eten over de couscous uit.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer