1/2komkommerzaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1paprikafijngesneden
4tomatenvruchtvlees verwijderd en fijngesneden
1teentjeknoflookfijngesneden
1/2bosjemuntfijngehakt
1/2bosjekorianderfijngehakt
1/2bosjepeterseliefijngehakt
olijfolie extra vierge
1/2 groente bouillonblokje
snufpeper en zout
400millilitergekookt heet water
1/2winterpeenjulienne gesneden
sriracha kip
2kipfilets
1groente bouillonblokje
1theelepelkerriepoeder
1/2theelepelknoflookpoeder
1theelepelpaprikapoeder
2theelepelssriracha
snufpeper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
Breng een pan water aan de kook met 1 groentebouillonblokje en leg hierin de kipfilets. Laat de kipfilets ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Haal de kip uit het water en pluk met 2 vorken uit elkaar. Meng de geplukte kip met 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl paprikapoeder, snuf peper/zout en 2 tl sriracha.
Leg de couscous in een grote kom. Meng 400 milliliter heet water met een 1/2 groentebouillonblokje en giet dit over de couscous heen. Giet er een scheutje olijfolie extra vierge overheen. Dek de couscous af met plastic folie en laat ongeveer 5 minuten staan. (de couscous moet al het water opgenomen hebben)
Roer de couscous los met een vork. Meng de couscous met de komkommer, paprika, tomaat, knoflook, munt, peterselie, koriander en wortel. Breng op smaak met extra peper en of zout. Leg de geplukte kip erop. Serveer met een flinke lepel frisse yoghurtsaus of tzatziki.