Als je snel een gezonde avondmaaltijd op tafel wilt zetten, dan zou je zeker een keertje deze Chinese wok met kip, groenten en rijst kunnen proberen. Voor dit recept gebruikte ik gewoon een zak kant en klare roerbakgroente Chinese stijl. Geen gedoe dus om nog eerst heel veel groente te moeten snijden. Het “sausje” maakte ik wel zelf. Die maak je namelijk heel simpel door sweet chilisaus te mengen met honing, five spice, sojasaus en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper. Verder gaat er door de Chinese wok nog rode peper, ui, knoflook en gember. Het is dus een wokmaaltijd die bomvol smaak zit!
De rijst breng ik ook goed op smaak. Je kookt de rijst namelijk samen met een aangefruit uitje en een bouillonblokje. Hierdoor is je rijst alles behalve saai qua smaak te noemen. Ik kook bijna altijd op deze manier rijst. Als ik dit een keertje niet doe, dan heb ik meteen twee klagende kinderen en een klagende man aan tafel π
TIP: wil je liever dit gerecht vegetarisch eten? Vervang de kip dan voor vegetarische kip of gebruik jackfruit.
Recept Chinese wok met kip
IngrediΓ«nten
- 350 gram kippendijfilet in hele kleine blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 zak (400gr) Chinese wokgroente
- 1/2 theelepel five spice
- 2,5 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels sweet chilisaus
- 2 eetlepels honing
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
- gezouten pinda's optioneel
KRUIDIGE RIJST
- 400 gram rijst
- 1 ui gesnipperd (klein uitje gebruiken)
- 1 groentebouillonblokje
- 700 milliliter heet water
- flinke scheut zonnebloemolie
Instructies
- Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
- Maak vervolgens de Chinese wokgroente klaar: Meng in een schaaltje de sweet chilisaus, sojasaus, honing , five spice en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak kort de uien met de knoflook, rode peper en gember. Voeg de kip toe en bak tot de kip goudbruin en gaar is. Voeg dan de zak Chinese wokgroente toe en bak kort mee. (wij houden van knapperige groente dus ik bak het zelf echt heel kort) Voeg de "saus" toe en bak nog even kort mee.
- Serveer de rijst met de Chinese wokgroente. Bestrooi eventueel met wat (gezouten) pinda's. Uiteraard mag kroepoek er ook niet bij ontbreken.
Chinese wokmaaltijd met kip, groenten en rijst
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan ? Deze Chinese wokmaaltijd staat met een half uurtje op tafel. Ook lekker is om er komkommer in zuur extra bij te serveren.
andere lekkere recepten met rijst
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
PITTIGE GEHAKTBALLETJES MET RIJST EN WOKGROENTE:
KIP SIAM A LA KNORR WERELDGERECHTEN:
GEZONDE EN SIMPELE RIJSTSALADE:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken