Trefwoord: Chinese groente, Chinese wok, Chinese wokgroente, gezonde recepten, kip, kruidige rijst, makkelijke maaltijd, rijst, wokmaaltijd
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
350gramkippendijfiletin hele kleine blokjes gesneden
3teentjesknoflookfijngehakt
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
1uigesnipperd
1rode peperfijngehakt
1zak (400gr)Chinese wokgroente
1/2theelepelfive spice
2,5eetlepelssojasaus
4eetlepelssweet chilisaus
2eetlepelshoning
flinkesnufvers gemalen zwarte peper
gezouten pinda'soptioneel
KRUIDIGE RIJST
400gramrijst
1uigesnipperd (klein uitje gebruiken)
1groentebouillonblokje
700milliliterheet water
flinkescheutzonnebloemolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
Maak vervolgens de Chinese wokgroente klaar: Meng in een schaaltje de sweet chilisaus, sojasaus, honing , five spice en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak kort de uien met de knoflook, rode peper en gember. Voeg de kip toe en bak tot de kip goudbruin en gaar is. Voeg dan de zak Chinese wokgroente toe en bak kort mee. (wij houden van knapperige groente dus ik bak het zelf echt heel kort) Voeg de "saus" toe en bak nog even kort mee.
Serveer de rijst met de Chinese wokgroente. Bestrooi eventueel met wat (gezouten) pinda's. Uiteraard mag kroepoek er ook niet bij ontbreken.