cake met blauwe bessen en citroen

cake met blauwe bessen en citroen

Ben jij geen enorme zoetekauw maar wil je wel iets lekkers bij de koffie of thee? Maak eens deze cake met blauwe bessen en citroen. Deze cake is namelijk heerlijk fris maar toch ook zoet. Nog een groot voordeel is dat hij super simpel te maken is. Ik vind koken ontzettend leuk maar bakken is niet zo mijn ding. Het opeten van baksels vind ik overigens nooit een probleem en dat lukt altijd wel 😉 Voor deze cake met blauwe bessen en citroen heb je ook geen handmixer nodig, ik heb namelijk alles gewoon met de spatel gemaakt. Door het beslag niet te lang te mixen, krijg je juist een super smeuïge cake.

SERVEERTIP: erg lekker is om een bolletje citroenijs, wat opgeklopte slagroom en verse blauwe bessen op een plakje cake te serveren. Totaal niet gezond maar wel echt pure verwennerij. Laten we eerlijk zijn, soms mag je jezelf best wel een beetje (lees: flink) verwennen met wat lekkers.

recept cake met blauwe bessen en citroen

cake met blauwe bessen en citroen

cake met blauwe bessen en citroen

4.53 van 21 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 milliliter Melk
  • 200 gram bloem + extra
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 stuks citroen
  • 200 gram blauwe bessen
  • 50 gram poedersuiker

Instructies

  • Vet een cakevorm in en bestrooi met een beetje bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake makkelijker uit de vorm komt. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Mix de roomboter met de suiker. Spatel 1 voor 1 de eieren erdoorheen. Meng dan de melk, sap van 1 citroen en rasp van 1 citroen door het beslag. Meng in een andere mengkom de bloem, bakpoeder en zout. Spatel dit in 2 etappes door het beslag.
  • Meng in een schaaltje de blauwe bessen met een halve eetlepel bloem. Spatel deze voor 3/4 door het beslag. Stort het beslag in de cakevorm en verdeel de overige blauwe bessen eroverheen. Bak de cake in 50-60 minuten gaar en goudbruin. (prik na 50 min. met een satéstokje erin….komt deze schoon eruit, dan is je cake klaar)
  • Ondertussen dat de cake in de oven staat, maak je het glazuur klaar. Meng hiervoor het sap van 1 citroen met 50 gram poedersuiker. Als de cake uit de oven komt, prik dan met een grote satéprikker gaatjes in de cake. Giet het glazuur eroverheen en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

cake bij de koffie of thee

recept om een smeuïge cake met blauwe bessen en citroen te maken

Ondanks dat ik de blauwe bessen met bloem had bestrooid (dit zorgt er normaal gesproken voor dat ze niet allemaal naar de bodem zakken) waren er toch een heleboel naar de bodem gezakt. Het mag de pret niet drukken, want de smaak was echt heerlijk.

smeuïge cake recept met blauwe bessen en citroen

Voor extra finishing touch en omdat het gewoon lekker is, bestrooi ik de cake vlak voor serveren met een beetje poedersuiker. Ook een lekkere cake met blauwe bessen, is mijn variant zonder roomboter. Denk alleen niet dat die gezonder is, want daar gaat een behoorlijke hoeveelheid olie in.