Broodje salami met pittige roomkaas. Met dit broodje verwen je jezelf absoluut tijdens de lunch. Het broodje is uiteraard ‘s avonds met een kop damende (tomaten)soep ook erg lekker.
Pittige roomkaas
De pittige roomkaas is momenteel een grote hit bij ons thuis. De roomkaas is niet alleen lekker op brood. Het is ook heerlijk om tortillachips in te dippen.
Om de pittige roomkaas te maken meng ik (Philadelphia) zuivelspread/roomkaas met een fijngehakte jalapeño en sriracha. Verder breng ik de roomkaas op smaak met een geraspt teentje knoflook, peper, zout en gedroogde peterselie.
Ik gebruik zelf meestal Philadelphia maar een huismerk kan natuurlijk ook gewoon prima! Wanneer ik het woord roomkaas gebruik is er nogal eens verwarring.
Ik zeg en schrijf altijd roomkaas maar veel mensen noemen het zuivelspread en vinden alleen dat Monchou roomkaas is. Voor dit recept gebruik ik in ieder geval nooit Monchou.
Italiaanse salami
Voor dit broodje gebruik ik meestal salami Nostrano. (te koop bij Dirk Supermarkten) Deze salami is lekker kruidig en mild van smaak tegelijkertijd. Ook de structuur van de salami vind ik erg lekker.
Je zou eventueel ook Spianata Romana, goudsalami of cervelaat kunnen gebruiken. Heel iets anders maar ook erg lekker op dit broodje is Parmaham of Prosciutto.
Ga je liever voor “gewoon” beleg, dan kan je ook ham of kipfilet gebruiken. Eet jij graag lekkere goedgevulde broodjes tijdens de lunch? Probeer dan ook eens het broodje met Mortadella of de sandwich met prosciutto.
Welk brood gebruiken
Kies echt gewoon het brood uit wat jij lekker vindt om te eten. Voor het recept op Familie over de Kook wilde ik eigenlijk mooie foto’s maken met bagels. Helaas waren de bagels uitverkocht. Daarom zie je op de foto’s afbakbroodjes met maanzaad en sesamzaadjes. Dit was ook geen straf om te eten gelukkig 😉
Recept broodje salami met pittige roomkaas
Broodje met salami en pittige roomkaas
Ingrediënten
- 4 broodjes naar keuze
- Nostrano salami of andere salami
- 200 gram roomkaas/zuivelspread
- 1 jalapeño zeer fijngehakt
- 1 teentje knoflook geraspt
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel sriracha
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- sla naar eigen keuze
- Parmezaanse kaas geraspt of geschaafd
Instructies
- Wanneer je afbakbroodjes gebruikt, bak de broodjes dan eerst volgens de gebruiksaanwijzing af.
- Meng de roomkaas/zuivelspread met de jalapeño, peper, zout, knoflook, peterselie en sriracha.
- Snijd de broodjes open en smeer beide kanten in met de pittige roomkaas. Beleg met een handje sla, de salami en de geraspte Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk!
Broodje met pittige roomkaas en salami
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.