Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise
Direct naar recept
Lunch
Nederlands
Deze tijd ben jij bezig: 3 minuten
Totale bak/stoof tijd: 5 minuten

Een goed broodje kan echt het verschil maken in je dag. En dit broodje rosbief met Vadouvan mayonaise is daar het perfecte voorbeeld van. Je maakt hem in vijf minuten, maar je geniet er veel langer van. 😋 Bij ons thuis staat dit broodje regelmatig op tafel. Als lunch, bij een soepje of gewoon lekker als makkelijke avondmaaltijd op een zomerse dag.

broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Recept video: broodje rosbief maken

Zin in een broodje rosbief dat barst van de smaak? In deze video zie je hoe makkelijk je hem zelf maakt. Liever meteen zelf aan de slag? Onder de video vind je het complete recept met alle ingrediënten en stappen.

Recept: broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Makkelijk broodje met rosbief en Vadouvan mayonaise. Bomvol smaak en binnen 5 minuten op tafel. Heerlijk voor lunch of avondeten.
5
Deel via WhatsApp
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 5 minuten
2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 2 broodjes soort naar eigen wens
  • 100 gram rosbief
  • flinke hand rucola
  • 1 stengel bosui fijngesneden
  • 8 plakjes komkommer
  • handje kiemgroenten alfalfa of tuinkers is ook lekker

VADOUVAN MAYONAISE

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels Vadouvan specerijen
  • chilivlokken naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Meng alle ingrediënten voor de Vadouvan mayonaise.
  • Snijd de broodjes doormidden. Smeer beide kanten in met de Vadouvan mayonaise.
  • Beleg de onderkant met een handje rucola, daarop plakjes komkommer, daarop plakjes rosbief en dan een beetje kiemgroenten en fijngesneden bosui. 
  • Leg de bovenkant erop en eet smakelijk! 
  • TIP: kan je niet goed tegen lactose? Gebruik dan een vegan mayonaise.

Voedingswaarden

Serving: 1 broodje | calorieën: 345 kcal | koolhydraten: 26 g | eiwit: 18 g | vet: 19 g | w.v verzadigd vet: 3.5 g | zout: 1.5 g | vezels: 4 g | suiker: 3 g
Gang: Lunch
Keuken: Nederlands
broodje rosbief, lunchbroodje, rosbief sandwich, Vadouvan, Vadouvan mayonaise
Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Zelf Vadouvan mayonaise maken (zo makkelijk is het)

Voor de mayonaise hoef je niets ingewikkelds te doen. Meng wat Vadouvan kruiden door de mayonaise (zie exacte verhoudingen in het recept hierboven). Eventueel voeg je een beetje peper en chilivlokken toe. In een minuut is je kruidige mayo klaar.

Deze mayonaise is trouwens ook heerlijk bij gebakken aardappeltjes, frietjes of als dip bij borrelgroenten. Je kunt er alle kanten mee op. Ook lekker is om zelfgemaakte mayonaise te gebruiken.

Meer lunch inspiratie nodig?

Heb je zin in nog meer goed belegde broodjes? Maak dan ook eens:

Veelgestelde vragen over broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Hoe maak je Vadouvan mayonaise zelf?

Wij mengen 4 eetlepels mayonaise met 2 theelepels Vadouvan, wat zwarte peper en eventueel chilivlokken. Even roeren en klaar!

Welk brood is lekker voor een broodje rosbief?

Wij kiezen vaak voor een bolletje met zaden, maar stokbrood of geroosterd brood werkt ook perfect.

Kun je dit broodje ook maken zonder rosbief?

Zeker! Gebruik gerust ham, kipfilet of gegrilde groenten als alternatief. De Vadouvan mayo past bijna overal bij.

Laat ons weten wat je ervan vindt?

broodje rosbief gezond

Hopelijk geniet jij net zo van dit heerlijke broodje rosbief als wij thuis deden. We vinden het superleuk als je je creatie met ons deelt. Tag ons op Instagram of gebruik de hashtag #familieoverdekook. En volg ons op Facebook, Instagram of YouTube voor nog meer recepten en inspiratie.

Laatste update: juni 2025 – tekst en video vernieuwd voor nog meer kookplezier!