Bladerdeegtaartje met appel. Met dit simpele recept zet je snel met bladerdeeg en appel een heerlijk tussendoortje of toetje op tafel.
Bladerdeegtaartje met appel
Soms heb je van die dagen dat je zin hebt om iets lekkers te maken maar niet uren in de keuken wilt staan. Dan zijn bladerdeegtaartjes met appel een uitkomst. Ze zijn namelijk heel erg simpel om te maken, heerlijk van smaak en passen perfect bij de koude winterdagen. Bij ons thuis zijn ze in ieder geval een groot succes.
Speculaaskruiden en anijszaad
Dit keer heb ik ervoor gekozen de appel op smaak te brengen met speculaaskruiden en anijszaad Deze specerijen zorgen echt voor dat winterse gevoel en je hele huis gaat heerlijk geuren! Dit bladerdeegtaartje is niet alleen lekker als tussendoortje bij een kop koffie of thee maar ook super lekker als dessert. Met een bolletje ijs erbij wordt het ineens echt een feestje om te eten. Misschien dus een leuke tip voor tijdens Sinterklaas of Kerst. De combinatie van warme appel, krokant bladerdeeg en romig ijs is echt heerlijk!
Bak jij ook graag met appel? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: appelcake met kaneel topping, luchtige muffins met wortel en appel of maak eens de volkoren cupcakes met kiwi en appel.
Recept bladerdeegtaartje met appel
Bladerdeegtaartje met appel
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1,5 appel geschild en in hele dunne partjes gesneden
- speculaaskruiden
- anijszaad
- kaneelsuiker
- 4 bolletjes ijs
- ahornsiroop of karamelsaus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en laat even iets ontdooien.
- Snijd met een mes een lichte inkeping ongeveer 1 cm van de rand van elk stuk bladerdeeg. Zorg dat je niet helemaal door het deeg snijdt. Dit zorgt ervoor dat de randen mooi omhoog komen tijdens het bakken.
- Verdeel de plakjes appel gelijkmatig over de taartjes en laat ze iets overlappen. Zorg dat je niet teveel over de snijranden gaat.
- Bestrooi de appels met een beetje speculaaskruiden, anijszaad en bestrooi vervolgens met kaneelsuiker.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met geklutst ei of beetje melk en bestrooi met kaneelsuiker.
- Bak de taartjes goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Laat de taartjes op een rooster iets afkoelen.
- Serveer de bladerdeegtaartjes met appel met eventueel een bolletje roomijs en drizzle er een beetje ahornsiroop of karamelsaus overheen. Eet smakelijk! (ik gebruikte pecannoten ijs)
- TIP: Wil je het bladerdeegtaartje zonder ijs eten, bestrooi dan vlak voor serveren het "taartje" met een beetje poedersuiker.
Bladerdeegtaartje met appel
Het fijne aan dit recept is dat je niet veel ingrediënten of tijd nodig hebt. Met een paar simpele ingrediënten zet je in een mum van tijd iets op tafel waar iedereen blij van wordt. Smullen maar 😋
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.