1,5appelgeschild en in hele dunne partjes gesneden
speculaaskruiden
anijszaad
kaneelsuiker
4bolletjesijs
ahornsiroop of karamelsaus
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en laat even iets ontdooien.
Snijd met een mes een lichte inkeping ongeveer 1 cm van de rand van elk stuk bladerdeeg. Zorg dat je niet helemaal door het deeg snijdt. Dit zorgt ervoor dat de randen mooi omhoog komen tijdens het bakken.
Verdeel de plakjes appel gelijkmatig over de taartjes en laat ze iets overlappen. Zorg dat je niet teveel over de snijranden gaat.
Bestrooi de appels met een beetje speculaaskruiden, anijszaad en bestrooi vervolgens met kaneelsuiker.
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met geklutst ei of beetje melk en bestrooi met kaneelsuiker.
Bak de taartjes goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Laat de taartjes op een rooster iets afkoelen.
Serveer de bladerdeegtaartjes met appel met eventueel een bolletje roomijs en drizzle er een beetje ahornsiroop of karamelsaus overheen. Eet smakelijk! (ik gebruikte pecannoten ijs)
TIP: Wil je het bladerdeegtaartje zonder ijs eten, bestrooi dan vlak voor serveren het "taartje" met een beetje poedersuiker.