Cake met appel en kaneel maken

Cake met appel en kaneel maken
Deel met je vrienden:

Een cake met appel en kaneel maken is zo simpel en zo lekker! Amaranthe en ik zijn helemaal gek op kaneel. Een paar weken geleden had ik bij de Deen een kaneelcake gekocht en die was zo ontzettend lekker dat ik mijzelf afvroeg waarom ik dit überhaupt nog niet zelf had gemaakt. Dit moest toch niet zo moeilijk zijn! Omdat ik Amaranthe naar school meestal appelstukjes met kaneel meegeef, was het voor mij logisch dat er ook appel in de cake moest. Ik heb meerdere varianten gemaakt en de meest ongezonde cake vonden wij toch echt het lekkerste 🙂 Daarom deel ik deze als eerst met je. Ik ben nog niet klaar met experimenteren, dus misschien komt er binnenkort nog een variant op de blog. 

Appel Kaneel Cake maken

appel kaneel cake

3.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

 • 1 appel geschild en in kleine blokjes gesneden
 • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 200 gram Zelfrijzend Bakmeel
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • snufje zout
 • 2 theelepels citroensap
 • 1 eetlepel suiker
 • 2x een halve eetlepel Kaneel + 1 theelepel kaneel
 • 1/2 eetlepel bloem

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de appelblokjes met 2 tl citroensap, 1/el kaneel en een 1/2 el bloem. Mix de boter met 200 gram suiker en een snufje zout tot een smeuïge crème. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Meng dan 200gr zelfrijzend bakmeel met een 1/2 el kaneel en spatel dit voorzichtig en niet te lang door het beslag. Spatel voorzichtig de appelblokjes erdoorheen en stort het beslag in een ingevette cakevorm. Meng 1 el suiker en 1 tl kaneel en bestrooi dit over het beslag. Bak de cake in 60-70 minuten goudbruin en gaar.

Cake met appel en kaneel maken

recept zelf een appel kaneel cake maken
Zelf een appel kaneel cake maken is niet alleen super simpel, het is ook echt super lekker. De bovenkant met extra suiker en kaneel maakt het helemaal af.
recept zelf een appel kaneel cake maken
Ik had voor mijn kruidnoten tiramisu mascarpone gemixt met slagroom, Licor 43 Orochata en kaneel….dat over deze cake…mmmmm….hemels!!!
recept zelf appel kaneel maken
Och, ik vind het toch nog steeds zo verschrikkelijk om op foto’s te gaan. Ik sta of met mijn ogen dicht of ik kijk loens….dus na 100 foto’s te maken schoot ik zo in de lach. Gelukkig heb ik twee kinderen die wel graag op de foto gaan.