bami ketjap met gehakt en roerei

bami ketjap met gehakt en roerei

Wil je snel een maaltijd op tafel zetten maar ook heerlijk eten? Maak dan echt een keertje deze bami ketjap met gehakt. Er staan al meerdere bami recepten op Familie over de Kook en ze zijn allemaal toch anders. Deze bami ketjap met gehakt is ook heerlijk om een dag van te voren klaar te maken.

bami ketjap met gehakt en roerei

De laatste tijd zitten wij natuurlijk veel in het ziekenhuis vanwege de ziekte van Beaudine en dan is het ideaal als je bij thuiskomst alleen nog een pan eten hoeft op te warmen. Lekker met een gebakken eitje en zelfgemaakte pindasaus. Helaas mag Beaudine vanwege de chemokuur geen gebakken ei waarbij het eigeel niet gestold. Gelukkig is een roerei ook erg lekker.

Variaties voor de bami ketjap

Ik gebruik voor dit recept gewone normale mie. Je kunt ook eens afwisselen met noedels of zelfs met spaghetti. Ook lekker is om rijst erbij te serveren. Dan krijg je eigenlijk een soort van nasi. Op deze manier kan je met 1 recept meerdere gerechten creëren.

recept bami ketjap met gehakt

bami ketjap met gehakt en roerei

bami ketjap met gehakt en roerei

4.15 van 118 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Indische
Porties: 0

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 350 gram mie
  • 1 zak (400gr) Chinese wokgroenten
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snufje five spice poeder
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Kook de mie gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook, gember en een snuf peper en zout. Voeg de sambal, korianderpoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en de five spice poeder toe en bak dit kort mee. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar en goudbruin. Roer er 2 tl tomatenpuree door en bak kort mee. Voeg vervolgens de wokgroenten, sojasaus, ketjap manis toe en en bak 3-5 minuten. Schep de gekookte mie erdoorheen. Breng op smaak met peper/zout of voeg extra ketjap toe naar eigen smaak.
  • Serveer eventueel met pindasaus, roerei/gebakken ei, atjar, seroendeng, kroepoek. Ook erg lekker met komkommer in zuur.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

bami zonder pakjes en zakjes

bami ketjap met gehakt een lekkere en vooral makkelijke maaltijd

Maak gerust een dubbele portie van deze bami ketjap, want je kan dit gerecht prima invriezen. Als je ons volgt kan het je niet ontgaan zijn maar onze nieuwe verslaving is seroendeng. We strooien dit het liefst overal overheen.

bami ketjap met gehakt en roerei

Ik gebruikte een zak voorgesneden Chinese wokgroenten maar je kan natuurlijk alle soorten groenten toevoegen wat jij lekker vindt. Ik ben het helemaal vergeten op de foto erbij te zetten maar deze bami eten wij altijd met zelfgemaakte pindasaus. Dit is echt totaal niet moeilijk om zelf te maken. Ik maak namelijk altijd een super snelle variant. Hieronder zal ik het recept plaatsen.

zelfgemaakte pindasaus: snel en makkelijk recept

Chinese bami maken met saté en satésaus

pittige pindasaus

3.34 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: ketjap, pindakaas, pindasaus, pittige pindasaus, sambal, simpele pindasaus
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels pindakaas flinke eetlepels, kan zowel met als zonder nootjes
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ketchup
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • warm water naar eigen inzicht
  • 1 theelepel sambal oelek optioneel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Andere lekkere bami recepten

Eet jij net zoals ons graag bami? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Bami met spitskool en gehakt in pindasaus, Surinaamse bami of maak de bami met kip ketjap en wokgroenten.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken